Domaća maska za kosu: Napravite preparat za brži rast kose
Foto: Printscreen/instagram

Žumance sadrži vitamine A, B, D i E. Vitamini A i E posebno neguju suvu kosu, vraćajući joj sjaj i volumen, a vitamin D pomaže u negovanju tanke lomljive kose koja je odgovorna za održanje ravnoteže kalcijuma i fosfora. Vitamini B su sjajni za podsticaj cirkulacije krvi u vlasištu, jer tako stimulišu folikule kose n arast.

Maska za rast, volumen i gustinu kose od jaja, koristi se tako što se kombinuje se sa medom i uljem čička. Recept je vrlo jendostavan, a tretman možete da primenjujete dva puta nedeljno.

U posudi umutite 2 jaja tako da budu skroz umućena, pa u smesu dodajte kašiku meda i dve kašike uljačička. Sastojke dobro izmešajte, a zatim nanesite na kožu glave i lagano je utljajte. 

Rasporedite od korena do vrhova, pa umotajte kosu u punđu i stavite kapu za kupanje. Držite masku oko sat vemena, a zatim nežno isperite toplom vodom i šamponom.

Ova maska može da se pravi na različite načine, u zavisnosti od namene. Tako se protiv peruti pravi maska od jaja sa limunom i maslinovim uljem. Kod suve kose primenjuje se maska od jaja, ricinusovogulja, meda i kefira.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading