JELO ZA PRAVE GURMANE: Najukusnija svinjska rebra sa suvim šljivama!
Foto: Shutterstock

Ako ste se poželeli pravog gurmanskog ručka, predlažemo vam da napravite svinjska rebarca sa suvim šljivama.

Iako zvuči komplikovano, ovo jelo se jako brzo sprema, i isprljaćete samo dve posude - jedan tiganj i jednu vatrostalnu činiju.

Sastojci:

500 g svinjskih rebara

200 g suvih šljiva

100 g dimljene slanine

crveni luk

jedna manja ljuta paprika

200 ml belog vina

so, biber, začini

Priprema:

Za početak isecite rebarca na manje komade, pa ih propržite u tiganju na malo svinjske masti sa obe strane, dok ne porumene. Potom ih poređajte u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite, i dodajte začine po želji, i stavite u rernu da se zapeku oko 15 minuta.

U tiganju u kojem ste propržili rebarca stavite slaninu iseckanu na kockice, a kada počne da se topi, dodajte sitno seckan crveni luk, suve šljive i ljutu papriku podeljenu na pola.

Ukoliko ne volite puno ljuto, papriku izvadite nakon izvesnog vremena. Zbog toga je ne treba seći na sitnije komade, već samo prepoloviti.

Potom sipajte vino i kuvajte na laganoj vatri bez mešanja dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od 10 minuta, da se šljive ne bi prekuvale i pretvorile u pekmez.

Ovim sosom prelijte zapečena rebra, a kao prilog predlažemo vam pire od krompira.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading