Recept naših baka: Evo kako se gurabije zapravo prave
Foto: Youtube/Printscreen

SASTOJCI ZA GURABIJE:

  • 2 jaja
  • 2 čaše ( od 2 dcl) šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 čaše ulja
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 8,5 čaša brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

PRIPREMA:

U posudu staviti dva jaja, šećer i vanilu. Mutiti da masa bude gusta i penasta.

Muteći dodati 1/2 čaše ulja. Mutiti u jednom pravcu dok se masa ne sjedini.

Dodati 2/2 čaše ulja mutiti. Tako sva 4 dela ulja dodavati i mutiti.

Dodati kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno.

Brašno dodavati mutiti mikserom dok je masa redja kasnije mešati varjačom i rukom.

Testo izraditi i podeliti na 32 dela. Svaki deo oblikovati u lopticu i blago pritisnuti na rebrastu daščicu i staviti u pleh prethodno obložen papirom.

Tako uraditi sa svim delovima testa. Peći na 180 stepeni 20 minuta da blago porumene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading