JUPITER PRELAZI U OVNA Ovaj tranzit donosi nove šanse za sve znake horoskopa
Foto: Shutterstock

Ovogodišnji zimski solsticij odvija se pod uticajem jedne srećne okolnosti. Sunce ulazi u Jarca 21/22. decembra kao i svake godine, ali ovog puta u isto vreme i Jupiter, najveći dobrotvor, menja znak.

Jupiter ulazi u Ovna 20. decembra ponovo i više se u ovom ciklusu neće vraćati u znak Riba. Tek za 12 godina. Zubato i šturo Sunce u Jarcu donosi stabilnost, a Jupiter novi početak. Aleluja. Sve je pozitivno, ceo univerzum čeka i pozdravlja vašu promenu. Samo vi dotle smislite koju novinu ćete prigrliti. Morate imati "herca". Venera u isto vreme formira trigon sa Uranom, i donosi nova ljubavna iskustva. Podržan život u vreme solsticija utiskuje se u naredne mesece kao nepogrešiv potpis.

Mlad Mesec u znaku Jarca 23. decembra i dalje se javlja unutar Jupiterove sfere uticaja. Istovremeno, Hiron završava svoju retrogradnost i kreće direktno. U tami možemo primiti svetlost za vreme koje dolazi.

Merkur se spaja sa Venerom, 29. decembra, u aspekt zabave, igre, šarma, smeha, dobre komunikacije, neposredno pre konjunkcije sa Plutonom u Jarcu. Merkur, međutim, sada počinje svoju fazu retrogradnosti, od 29. 12. 2022, pa se udaljava od Plutona, prestavši da se igra. Ova distanca, kao i Merkurova retrogradnost traje do 18. januara. Moguće je da komunikacija bude otežana zbog snega, vremenskih prilika, štrajkova, opšte situacije i napetosti. Planirajte svoja putovanja, odmore, agende unapred, a možda je najbolji plan da nigde ne putujete – ako to sebi možete da priuštite.

Venera će, s druge strane, kraj godine provesti u konjunkciji sa Plutonom. Ljubavni žar, magnetizam, besmrtna ljubav, strast. Ekstroverti mogu ponovo da slave burne zabave. Međutim, mirnijim prirodama ovaj prelazak u novu kalendarsku godinu može biti obogaćujuće, kontemplativno iskustvo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading