Samoubistvo, pokušaj samoubistva
Shutterstock
Samoubistvo, pokušaj samoubistva

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

- Ovo je Srbija. Sud nas iseljava iz stana koji smo platili. Mi nemamo druge nego da se preselimo u šator ispred suda – rekla je Mirjana Jakšić okupljenim novinarima, nakon što ju je sa porodicom policija razvalivši vrata izbacila iz stana.

Podsetimo, nadležni su sumnjali da će Mirjana Jakšić ili neko od članova njene porodice skočiti sa terase ukoliko sudski izvršitelj pokuša da ih iseli.

Vatrogasci su za svaki slučaj aktivirali spasilački dušek na naduvavanje ne bi li sprečili nesreću, a čitavu akciju pratilo je petnaestak policajaca i lekari Hitne pomoći.

U stanu su pored Mirjane i njenog supruga Batana bili i njihov sin Dimitrije sa dve drugarice i drugarom koji su došli na Aranđelovdan, slavu koju slavi porodica Jakšić.

Kako je "Blic’’ izveštavao Jakšići su nedavno štrajkovali glađu jer ostaju bez stana koji su kupili zbog, kako su rekli, nezakonitih radnji suda i izvršitelja.

Porodica je najpre, kako oni tvrde useljena u manji stan od onog koji su kupili od investitora. Shvativši da su kako kažu Jakšići prevareni, tužili su investitora, a sud je presudio u njihovu korist.

Investitor je, kako kažu Jakšići, dok je sudski proces još trajao legalizovao tavan koji je spojio sa stanom u kom žive i upisao ga na svoje ime i nije im vratio novac.

Investitor je uz kamate Jakšićima kako oni tvrde dužan oko 94.000 evra.

Ljubomir Jakšić i njegova supruga Mirjana trenutno su nezaposleni, a izdržavaju i dvoje dece.

Advokat investitora Tihomira Samardžića, Dragoslav Petrović rekao je u ranijoj izjavi za ‘’Blic’’ da su Jakšići kupili stan pod brojem 23, koji je nakon izgradnje dobio drugi broj 24 i uknjižen je na 51 kvadrat.

Jakšići su platili 33.000 evra i ostali dužni 4.000, te da investitor treba da im isplati blizu 40.000 evra, a ne više od toga kako oni tvrde.

Komentari (5)

Ovo je samo u

21.11.2017 11:08

Srbiji bezakonje. Ko ce da zaštiti taj narod od stresova. Stres je uvod u sve bolesti!

Djoko

21.11.2017 11:59

Jeli to ta pravda koju nam obecavaju jos od 2012 g.???Ova drzava je eldorado za kriminalce i prevarante!!!Sada mi je jasno zasto EU stalno ponavlja da je u Srbiji najugrozenije pravo i pravda.Korumpirano sudstvo je nama prepreka a ne priznanje Kosova za ulazak u EU.

XXL

21.11.2017 13:52

Otimanju nikad kraja što bi neki rekli - 'kao nikada do sada' i to još u 'boljitku' pa se u to ime donose 'konačne odluke'. Ali sve je 'transparentno' što bi rekli ONI koji su takav zakon i doneli.

deda

21.11.2017 13:53

Ja sam polagao ustav i pravo gradjana samo zato što sam rekao o kom ustavu pričamo i koja to prava imaju gradjani ovde lopuže imaju sva prava a sirotinja ima pravo da trpi i da umre drugo ništa

Тртрћко

21.11.2017 15:18

Па,бре,зар да наредиш исељавање баш на славу Јакшића?Где ће ти душа безбожниче?Тачно се зна ко је то наредио.Знате која му је божија казна?