Zemunski klan  na vrhuncu moći
Alo!
Zemunski klan  na vrhuncu moći

Alo!

Zemunski klan na vrhuncu moći, Foto: Alo!

On je pre 12 godina hapšen i suđeno mu je za otmicu i ubistvo Slobodana Radosavljevića Bulke, ali zbog nedostatka dokaza je oslobođen. Dovođen je u vezu sa nizom krivičnih dela koji su počinili pripadnici zloglasnog zemunskog klana.

- Zdravković je u velikoj tajnosti deportovan u Srbiju. Pratila su ga dva policajca i odmah je smešten u pritvorsku jedinicu Centralnog zatvora u Beogradu. Nije pravio probleme niti je želeo da komunicira - objašnjava naš sagovornik.

Bio odan Ninoslavu Konstatinoviću

MUP

Bio odan Ninoslavu Konstatinoviću , Foto: MUP

Inače, Aleksandar Zdravković bio je u podgrupi koju je predvodio Ninoslav Konstantinović zvani Nino. Reč je o takozvanoj grupi sa Karaburme. Ninova ekipa bavila se uglavnom rasturanjem narkotika, ali je policija došla do saznanja i dokaza da su počinili i nekoliko ubistava. Zdravkoviću se na dušu stavljalo da je sa nekolicinom kompanjona oteo, tukao, a potom ubio i zakopao Slobodana Radosavljevića Bulku. Radosavljević je kidnapovan, a potom odveden u kuću Ninoslava Konstantinovića. Prema optužnici, tamo su ga Milan Jurišić, Slobodan Kovčić, Dejan Ranđelović, Vladimir Milisavljević, Bojan Dolić, Darko Milićević, Milan Jovanović, Aleksandar Zdravković, Milan Drča i Srećko Trajković držali, tukli i maltretirali 23 dana.

Radosavljević, koji je inače bio i narkoman, nije izdržao mučenje i iživljavanje. Preminuo je 12. juna 2002. godine. Njegovo telo odneli su i zakopali u Krnjači. Nađen je i iskopan tokom akcije „Sablja“. Interesantno je da je i Radosavljević jedno vreme radio za „zemunce“ rasturajući drogu.

Milan Jurišić, Vladimir Milisavljević i Slađan Konstantinović

Alo!

Milan Jurišić, Vladimir Milisavljević i Slađan Konstantinović, Foto: Alo!

Ista ekipa, a sa njima i Zdravković, označeni su i kao ubice Aleksandra Ristića zvanog Aca Pas. I Ristić je jedno vreme radio s njima, ali su se onda posvađali. Po svemu sudeći, ubili su ga zbog neraščišćenih računa u vezi sa preraspodelom narko-profita. Ristić je ubijen ispred svoje kuće u Kumodražu.

Pre nekoliko meseci, u Beogradu je uhapšen još jedan pripadnik Ninove ekipe - Milan Jovanović. I on se krio u iznajmljenim stanovima. Pre njega, pali su i Bojan Dolić (u Holandiji), Darko Milićević (u Švedskoj), a nedavno i Slađan Konstantinović, Ninov brat. Slađan je uhapšen u Roterdamu.

Zdravković nije osuđen ni za jedno od krivičnih dela koja su mu se stavljala na teret.

Ko je Zdravković?

Aleksandar Zdravković bio je na zajedničkoj optužnici protiv zemunskog klana koja ih je teretila za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, 13 likvidacija u Beogradu, jedno ubistvo u Novom Sadu, tri otmice, terorizam, zločinačko udruživanje i udruživanje radi neprijateljske delatnosti. On je pravosnažno oslobođen.

Komentari (1)

dragana

03.05.2016 09:19

Najjaca je poslednja recenica.