Željko Joksimović
Printscreen
Željko Joksimović

Printscreen

Željko Joksimović, Foto: Printscreen

Sa kim najviše volite da pijete kafu i kako izgleda Vaš jutarnji ritual?

- Trenutno ispijam kafu u Atini, gde uživamo u lepom vremenu, suncu i gde provodimo kraći odmor pred nastavak serije koncerata tokom leta. Pored Srbije, mnogo volim Grčku, ovde se osećam zaista prijatno, među ljudima koji nas vole i poštuju i koji su nam posle ovoliko godina postali prijatelji. Ponekad su te kafe sa Remosom, sa kojim dogovaram jedan zanimljiv projekat. Dok pijem jutarnju kafu pročitam i vesti preko interneta, čujem se sa mojim saradnicima, i sa zadovoljstvom pratimo sjajne komentare na novi singl „Milimetar“. Svi jako lepo reaguju na pesmu, stalno raste broj pregleda na "Jutjubu", i zbog toga mogu da budem srećan - kaže nam Željko koji je usput otkrio da pije kafu isključivo bez šećera, piše portal Srbijadanas.com.

Koji ste znak u horoskopu?

- Bik, baš kao i Jovana. Ali ne verujem u horoskop. Verujem da su naše osobine stvar karaktera, vaspitanja, stila života, uticaja porodice, prijatelja.

Važite za jednog od najpopularnijih i najpriznatijih muzičara i kompozitora na našoj sceni. Da li postoji neka Vaša aktivnost sa kojom javnost nije upoznata?

- Svakako da postoji, ali nisam od onih koji vole svoju privatnost da izlože svima na dlanu. Zbog prirode posla kojim se bavim svestan sam da sam često u prvom planu, ali to je zbog moje muzike, pesama, koncerata. Kada je reč o porodici, i onom što se dešava van studija, smatram da to i nije toliko bitno medijima. To je nešto moje. Ipak, u slobodno vreme volim da uživam sa sinom u našim igrama, provodim vreme sa ćerkom, koja je odrasla, pa ima svoj život i obaveze. Posvećen sam i supruzi Jovani. Često vozim motor, šetam gradom, a pasionirano gledam serije.

Ko Vas savetuje i u kojim situacijama Vam je potreban savet?

- Jovana je neko u koga imam bezgranično poverenje, i kada pomislim da mi je potrebno mišljenje sa strane često razgovaram sa njom. Ona me je savetovala da angažujem Vjekoslavu Huljić, da napiše tekst za pesmu “Milimetar”. Vjekoslava je jako zauzeta, baš kao i Tonči, i nisam bio siguran da će da prihvati predlog, ali sve se odlično uklopilo i bio je to pravi potez. Zadovoljan sam tekstom, jer nije banalan, već se poklopio sa melodijom baš onako kako sam i očekivao. Kada je muzika u pitanju uvek za mišljenje pitam moju ćerku Minu, kao i tim mojih saradnika.

Željko i Jovana Joksimović

Vesna Lalić

Željko i Jovana Joksimović, Foto: Vesna Lalić

Da li postoji tip rijaliti formata u kojem bismo mogli da Vas gledamo ili je to apsolutno nemoguće da se dogodi u Vašoj karijeri?

- Jedini rijaliti u kom ja učestvujem dešava se u mom studiju "Minacord", gde najveći deo dana provodim uz instrumente (smeh).

Imali smo prilike da Vas vidimo u ulozi mentora i žirija u popularnom „X Faktoru“, da li postoji mogućnost da se priključite nekoj od postavki žirija u takmičenjima poput „Zvezda Granda“ ili „Pinkovih zvezda“?

- Imao sam razne pozive, ali ne bih da učestvujem čisto radi učešća. Poštujem kolege koje to trenutno rade, mislim da su odlični u toj ulozi, ali ja sam tu epizodu završio i zaista nemam dovoljno vremena da se na kvalitetan način bavim žiriranjem.

Kad smo već kod "X Faktora", sa kim ste se najbolje slagali od članova žirija dok ste radili na ovom projektu?

- To je sve šou, i ne bi bilo zanimljivo da se stalno svi slažu. Ali, zaista pamtim taj serijal samo po dobrim stvarima, velikom broju talentovanih mladih ljudi, starim i novim prijateljstvima. Nedavno sam se baš video sa Eminom i njenim suprugom u Turskoj, i trudimo se da se sretnemo kad god smo u prilici. I sve druge kolege povremeno čujem i izuzetno poštujem.


Svedoci smo toga da se na estradi svašta dešava, Vi uspevate da zadržite privatnost daleko od očiju javnosti, ali da li ste se nekada pokajali što ste postali deo javne scene?

- Uživam u muzici i u svojim izborima. Nisam od onih koji se osvrću i kaju zbog negativnih stvari. Trudim se da ih u hodu promenim, ako sam u prilici, i pretvorim u pozitivnu energiju. Ako ne mogu da ih promenim, onda ne gubim previše vremena na to, samo nastavim dalje - iskreno priča Željko.

U bogatoj karijeri imate nekoliko dueta, i to uglavnom sa vrhunskim muškim vokalima. Da li postoji neko sa naše estrade sa kim do sada niste imali prilike da sarađujete, a voleli biste?

- Ima, ali ne bih sada da otkrijem. Tokom septembra ćete dobiti odgovor na vaše pitanje - kaže Joksimović kroz misteriozni osmeh.

Koliko se privatno družite sa kolegama sa estrade?

- Koliko stižemo, a to nije baš često.


Vaša ćerka Mina privlači veliku pažnju javnosti, koliko se to poklapa sa roditeljskim očekivanjima i da li biste želeli da jednoga dana Kosta i blizanci krenu Vašim i Jovaninim stopama?

- Kosta je još mali da bih razmišljao o tome, ali ponoviću ono što sam nedavno rekao, a to je da bih voleo da su mi deca doktori. Naravno, svako od njih ima svoj život i svoj put, a ja sam tu da ih podržim. Mina je odrasla devojka, muzički veoma obrazovana i izuzetno vredna. Dolazi u "Minacord", komponuje, i lepo joj ide. Mogu samo da budem ponosan.

Zna se da ste Jovana i Vi želeli veliku porodicu, postajete otac po treći put, ali je sada situacija malo drugačija jer čekate blizance. Pored neizmerne sreće koju sigurno osećate, da li možda postoji i neka doza straha?

- Nema straha. Samo ogromna radost.

Šta Vam je neostvarena želja?

- Što se posla tiče, trudim se da ih ostvarim čim ih zamislim. Postavim jasan cilj, napravim plan i dajem sve od sebe da ga realizujem.

 

Komentari (2)

To Joksimovicu,

03.08.2017 15:01

čuvaj čast i ugled! Prijatan odmor.

Makica

03.08.2017 16:56

Obozavam ga ko covjeka.muzicara.Pjesme su mu vrh vrhova.A o koncertima da nepricam.Od srca vam zelim sve najbolje cjeloj obitelji Joksimovic!!!