Željko Joksimović
Sead Vesković
Željko Joksimović

Sead Vesković

Željko Joksimović, Foto: Sead Vesković

Jedan od najboljih muzičara sa ovih prostora, Željko Joksimović, oduševio je Sarajevo koncertom "Dva sveta" u dvorani "Skenderija", i priredio veče za pamćenje pred 15.000 ljudi. Publika je u prepunoj dvorani uživala u sving numerama i u veličanstvenom scenskom ambijentu koji su priredili Joksimović i Kapital sving orkestra. Ređale su se pesme obučene u drugačije aranžmane iz ovog koncepta, poput "Dva smo sveta različita" Tome Zdravkovića, "Suada" Plavog orkestra, "Ljubavi moja tugo", Predraga Živkovića Tozovca...


- Drago mi je da je publika u Sarajevu prihvatila moj projekat. Atmosfera je bila izuzetna. Nekako, po običaju koncerti iz "Dva sveta" počnu vrlo mirno, ali na kraju svi stoje i ne bi da idu kući - kaže Joksimović.
Publika je bila oduševljena i pesmom "Milimetar" u novom aranžmanu, a nakon bisa koncert je završen vatrometom na nebu iznad Sarajeva.


- Ovaj projekat sam planirao deset godina To na našim prostorima nije radio niko. Volim da otpevam Tozovca, Bešlića, da stavim "Miljacku" u sving i da pokažem da ta muzika može da zvuči kao na Brodveju. Mislim da sam uspeo - istakao je Željko.

Željko Joksimović

Sead Vesković

Željko Joksimović, Foto: Sead Vesković

Nastup u Sarajevu bio je odlična uvertira u tri koncerta u Sava centru, od kojih je prvi u nizu već u petak, 1. decembra od 20 časova.