Zeleni čaj
profimedia
Zeleni čaj

profimedia

Zeleni čaj, Foto: profimedia

1. ZDRAVIJE SRCE

Zeleni čaj bogat je moćnim antioksidantima koji snižavaju krvni pritisak, što pozitivno deluje i na zdravlje srca. Za dodatno snabdevanje vitaminom C, iscedite u čaj limun, a tako ćete poboljšati i apsorpciju antioksidanata.

2. VIŠE SNAGE

Istraživanja rađena na miševima pokazuju da su jedinke koje su konzumirale ekstrakt zelenog čaja povećale svoju otpornost za čak 24 odsto.

3. TANJE TELO

Prirodni antioksidant katehin iz zelenog čaja pomaže uklanjanju sala sa stomaka, a sadrži i kofein, koji oslobađa masti zarobljene u potkožnom tkivu i omogućava njihovo brže sagorevanje. Pokazalo se da ćete, ukoliko pijete tri šolje zelenog čaja dnevno, sagoreti dodatnih 80 kalorija u naredna 24 sata.

4. BOLJI IMUNITET

Japanska istaživanja pokazuju da antioksidanti iz zelenog čaja pomažu u jačanju imuniteta, te vas štede borbe protiv brojnih alergija, kao što su alergija na polen ili na prašinu.

5. BOLJE PAMĆENJE

Kanadska istraživanja pokazala su da sastojak zelenog čaja znatno poboljšava memoriju. Naučnici smatraju da su ta dostignuća utvrđena na životinjama primenjiva i na ljudima.