Dečak Rusija
Printscreen
Bolnica dečak ruka koma
Dečak primljen u bolnicu u teškom stanju, Ilustracija, Foto: Profimedia

Zelenaši iz ruskog grada Uljanovsk, besni što nisu dobili svoj novac na vreme, odlučili su da se osvete svom dužniku i da mu tokom noći u stan ubace molotovljev koktel.

Koktel su ubacili kroz prozor dečje sobe. Zapaljena flaša pala je pravo u krevet gde je spavalo dete dužnika, dvogodišnji dečak. Posteljina je odmah planula, a dete je počelo da vrišti.

Nesrećnog dečaka od smrti je spasao deda koji je odmah uleteo u sobu nakon što je čuo urlike. Mališan je sa teškim telesnim povredama odmah prevezen u bolnicu, a požar se proširio na još dve sobe.

Policija je nedugo nakon incidenta privela starijeg muškarca.

- Porodica je ubeđena da im je koktel u stan bacio zelenaš, jer su pre nekoliko sedmica dobili preteću poruku - da će im kuća biti spaljena ukoliko ne vrate dug od 40.000 rubalja - rekao je izvor iz istrage, prenosi RT.

Ne zna se koliko novca je porodica tačno uzela na zajam. Lokalni mediji pišu da je dečakova majka pozajmila 10.000 rubalja (oko 130 dolara), dok drugi tvrde da je deda taj koji je zajmio novac. Navodno je uzajmio samo 4.000 rubalja a vratio je sa kamatom skoro 24.000. Međutim, zelenaši su se osilili i tražili dodatnih 40.000, tačnije oko 500 dolara.