Aleksandar Pešić
M. Metlaš
pesic

M. Metlaš

Spreman za borbu - Aleksandar Pešić, Foto: M. Metlšs

Nije se Pešić naigrao ove sezone u Evropi, ali u razgovoru za „Alo!” ističe da je spreman za svaki (dobijeni) minut borbe sa „jarčevima” u poslednjem kolu H grupe Lige Evrope.

- Ni dosad nismo gledali na to ko će da počne meč, a ko će da bude na klupi, pa nećemo ni sad. Cilj je svima isti - da osvajamo bodove. Da li ću sutra igrati odlučiće, naravno, šef, a ja sam spreman da pomognem - priča najbolji strelac crveno-belih u prvenstvu (15 golova).

Hoće li Keln biti najznačajnija utakmica u karijeri?

- Više je utakmica u tom rangu. Setimo se važnosti duela sa Krasnodarom... Pa na reprezentativnom planu baraž protiv Španije za plasman na EP mladih. Da, svakako, meč sa Kelnom je jedan od najbitnijih u mojoj karijeri. Znamo šta znači i nama igračima, i navijačima, uostalom, i za srpski fudbal. Praktično bismo ušli u istoriju plasmanom u prolećni deo evropske sezone.

 

VBA donosi pare za Boaćija

Utakmica sa Kelnom za Ričmonda Boaćija bi mogla da bude poslednja evropska u Zvezdinom dresu. Ukoliko u Ljutice Bogdana prihvate ponudu Vest Bromvič Albiona. Engleski klub, kako saznaje „Mocart sport”, šalje u Beograd emisare koji će na Zvezdin sto da stave ček sa 8.000.000 evra, uz tendenciju da cifra poraste za dva miliona. Od „Marakane” ove zime mogli bi da se oproste i trojica preostalih internacionalaca: Gelor Kanga, Mičel Donald i Damjan le Talek.

  Vezista „jarčeva” Miloš Jojić najavljuje da dolaze da pobede, pa mogu li?

- Zeka i ja smo ista generacija, zajedno smo prošli sve reprezentativne selekcije, prijatelji smo u privatnom životu. Dolazi da pobedi? Ako, baš bih voleo da napadnu, a mi znamo šta ćemo. Preporučujem im da napadnu sa četvoricom - poručuje uz osmeh Zvezdin golgeter.

Kako se dobijaju ovakve utakmice: na iskustvo, želju, kvalitet, sreću...?

- Verujem da naša želja za uspehom, koja nas je i dosad vodila, može da presudi. Uvek smo se držali kao jedan, ginuli... U Borisovu nismo imali sreće, daće bog da se sad vrati.

jojic

epa / felipe trueba

Spreman za juriš - Miloš Jojić, Foto: epa / felipe trueba

Oseća li ekipa moranje da trijumfalno okonča odličnu polusezonu u Evropi?

- Nemamo taj pritisak. Ni od direktora Terzića, ni od sportskog direktora Mrkela, pogotovo ne od šefa Milojevića. On nam je, štaviše, najveća podrška. Bukvalno nas opušta maksimalno pred utakmicu kad sami sebi nabijemo nervozu. Šef je jedini verovao da možemo da uđemo u Ligu Evrope, i sad veruje da možemo da prođemo.

Evropsko proleće najveća premija

Pešić ističe da saigrači i on ne razmišljaju o finansijskom motivu u pokušaju prolaza u šesnaestinu finala.

- Naše premije su na evropskom nivou, ali u ovoj situaciji zaista nije bitno da li će eventualna nagrada biti nekoliko hiljada evra više. Znamo svi šta bi za naše karijere značilo da prođemo grupnu fazu Lige Evrope.

 Odgovara vam i bod, pod uslovom da BATE ne pobedi Arsenal u Londonu?

- Ako želimo da prođemo, ne smemo da kalkulišemo. Ne smemo da razmišljamo na 0:0, 1:1, moramo da „namestimo” glave da idemo na pobedu. To je jedino ispravno razmišljanje.
 

Biće pun stadion. Protiv Arsenala to nije pomoglo, može li sad?

- Nema nikakve sumnje da će navijači biti naš 12. igrač. I kad igramo na strani, oni stvore atmosferu kad da smo domaćini. A zamislite na punoj „Marakani”... Njihova podrška nam mnogo znači, sigurno ćemo je imati u najvećoj mogućoj meri protiv Kelna. I njima je velika želja da prođemo grupnu fazu. Pa hajde onda da zajedno uspemo u tome - poručuje Aleksandar Pešić.

SPRINT najava

Alo.rs

SPRINT najava, Foto: Alo.rs