Azil u Loznici zbrinuo pse
S.P.
Azil u Loznici zbrinuo pse

S.P.

Azil u Loznici zbrinuo pse, Foto: S.P.

Kako bi ih dodatno zaštitili od niskih temperatura zaposleni u KJP „Naš dom“ proteklih dana su obezbedili impregnirano platno za zaštitu boksova od vetra i ceradu, kojom su obložili kompletnu ogradu oko objekta.

Prema rečima Janka Aleksića, direktora preduzeća, četiri radnika svakodnevno brinu o životinjama, a samo u prošloj godini za rad azila utrošeno je više od 12 miliona dinara.

Azil u Loznici zbrinuo pse

S.P.

Azil u Loznici zbrinuo pse, Foto: S.P.

– Od 2009. godine ovde zbrinjavamo napuštene pse, a u ovim ekstremnim uslovima potrudili smo se da im olakšamo boravak i obezbedimo optimalne uslove za život. Naši radnici redovno hrane životinje, menjaju im vodu za piće i postavljaju suvu slamu u boksove. Hranu dobijamo od Veterinarskog zavoda iz Subotice a u programu poslovanja za ovu godinu izdvojili smo oko 17 miliona dinara za održavanje azila – kaže Aleksić.

On ističe da česte pritužbe na rad, koje dobijaju od različitih udruženja za brigu o životinjama, nisu tačne.

- Pre par dana jedan pas je uginuo, ali ne od gladi ili hladnoće, kako su neki to želeli da predstave, već od starosti. Maksimalno se trudimo da obezbedimo redovne veterinarske tretmane, ali ne dozvoljavamo da baš svako ko dođe ovde da vidi pse unosi hranu sumnjivog porekla. Plan nam je da u ovoj godini udomimo oko 500 pasa – objašnjava direktor „Našeg doma“.

Komentari (7)

Rada Živanović

11.01.2017 18:19

Zar je moguće ovoliko NESPRETNE obmane ? Platno novo , zakačeno za slikanje, zastori oko azila za zaštitu od očiju javnosti? Šta se štiti ??? psi ne, jer plavi zastori nisu na boksovima već na ogradi , štiti se protiv zakoniti rad KJP-a ! I pored slika na kojima se vidi da nema slame ni zaštite, pošto poto se želi građanima prodati obmana. Zašto i šta KJP Naš dom primorava - tera na toliku obmanu javnosti ? Gde je JAVNI RAD ? Zašto se nedozvoljava pristup azilu građanima i aktivistima ?

Ludija

11.01.2017 18:26

Koje su ovo farse i "šminke" horora strave užasa koje se dešavaju u tom "azilu"- da se zataška prašina teške istine koja se digla i koja preti li preti... NI SLAME NI ZAŠTITE NIČEGA - sem bezdušne agonije i smrti kao jedinog spasenja... ALI koje smrti- KRAMPOM U GLAVU, ZAVRTANJE VRATOVA ŠTENCIMA, UBRIZGAVANJE DOMESTOSA ZA KLOZETS U PLUĆA PASA- (sve informacije potvrđene sa lica mesta) Kako se beskrupulozno drpaju budžetske pare i trpaju u tudje dzepoveNIGDE U SVETU AZIL NIJE ZATVOREN I ZABRANJEN

Lidija

11.01.2017 18:34

Gnusno zataškavanje istine!!!! Toliko očevidaca- PSI SU NA -20 BEZ ZASTITE-NI SENA NI CIRADA- zaledena voda u činijama, na slikama se vidi mrtav pas...Dobrovoljci su odneli hranu, seno-OSTALI SU IZA LANACA I KATANACA!! SRAMOTA jedne bacije čije se oličenje primitivizma trulog patološkog egoizma je u njegovom odnosu prema slabijima od sebe-životinjama. Smišljen proklet i krvav sistem preko bedužnih bića nakrasti se budžetskih para. APOKALIPSA JEDNOG OROKLETO PRIMITIVNOG SISTEMA LAŽI I PREVARA!!!

Lidija

11.01.2017 19:33

Žalosno je ovo što se radi!! Koja "maskarada" da bi se prikrila realna slika i stanje stvari! Psi su osudjeni na agoniju i užas!! Nema tu nikakvih cirada na boksovima-nema tu slame, nema hrane ni vode!!! I sve to slikate snimate patetičnu maskaradu dok vas u oči gledaju ova nedužna bića! Nema se ni obraza ni ničega!! Prikriva se opšti javašluk!! ZAŠTO je azil ZATVOREN i NE DOZVOLJAVA SE PRISTUP ni građanima ni udruženjima, dobrovoljcima.Ovo je igra neveštog prikrivanja javašluka i nerada!!!

Mirjana

11.01.2017 19:55

Zloupotrebe sredstava, korupcija, nepravilnosti u radu.....ovo prihvatiliste zrelo je za jednu budzetsku inspekciju a ove folije koje su stavili da bi prikrili stvarno stanje pasa (a ne da bi ih zastitili) u kavezima nece moci da prikriju i malverzacije sa psima i njihovim zivotima

Aleksandra Dudić

12.01.2017 03:48

@Mirjana - avgusta 2015 su postavili plavu ogradu da gradjani ne mogu da vide horor koji dešava . imamo gomile slika mrtvih, zadavljenih pasa.... ili su svi umrli od starosti... sram ga bilo. aktivistima ne dopustaju ulazak u prihvatilište. pse ne vraćaju na lokaciju, uprkos usvojenoj CNR strategiji.. jer nestaju.... čitaj: ubijaju.. Ne odgovaraju na naše zahteve za informacijama od javnog značaja.. Proverite najnoviju javnu nabavku... desetine miliona ... a psi umiru... zaključite sami šta se dešava..

Aleksandra Dudić

12.01.2017 03:21

Alo gubi kredilibitet pišući neistine koje širi direktor. Platno nije zaštita od hladnoće. Pozivam poresku inspekciju da proveri poslovanje JKPa, Upravu za javne nabavke da proveri najavljenu nabavku od 80,000.000 din. gde odlaze te pare. Svi znamo da psi nestaju u lozničkom prihvatilištu, imamo slike, izjave svedoka o hororu koji vlada tamo. Kakav je to bedan izgovor.. provera kvaliteta hrane? psi umiru od gladi, bolesti. Uprava za veterinu žmuri. IMA LI LJUDI U SRBIJI.... ZAŠTO ŽMURITE