Damjan Šobić
privatni album
Damjan Šobić

privatni album

Damjan Šobić, Foto: Privatni album

Kako saznajemo, Šobić je zaključio sporazum o priznavanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom, koji je Viši sud u Beogradu prihvatio 6. jula. On je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i šest meseci zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih sredstava. Izrečena mu je mera bezbedosti oduzimanja predmeta i oduzeto vatreno oružje.

Šobić je uhapšen u Venizelosovoj ulici, na Dorćolu, kada ga je zaustavila patrola interventne jedinice. Tokom pretresa, kod njega je ponovo pronađeno oružje bez dozvole i odmah je sproveden u pritvor, nakon čega je usledilo suđenje, kada je sklopio nagodbu.

Krio se na Kosovu i Metohiji

Srpska policija verovala je i da se Šobić u severnom delu KiM izvesno vreme krio zajedno sa članovima „Alkatraza” Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. u Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe „zabranjeni” Ivana Perovića (20).

Krasić je vrlo brzo uhapšen u Belgiji i izručen je Srbiji, a u aprilu ove godine je za ubistvo Perovića odlukom Apelacionog suda osuđen na 15 godina zatvora.

Marko Isaković i trećeoptuženi Vladimir Maljković su oslobođeni optužbi.

Šobić je policijski dosije počeo da puni još 2008, kada je 31. avgusta na utakmici OFK Beograd - Partizan učestvovao u izazivanju nereda, zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga.

Istragu o neredima na utakmici pokrenuo je Prvi opštinski sud, a predmet je kasnije, zbog reforme pravosuđa, prebačen u Viši sud.

Osim za Šobićem, istraga je pokrenuta i protiv njegovih saučesnika, Ljubomira Markovića zvanog Kića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Šobić je zbog ove istrage pobegao iz Srbije, pa je za njim u novembru 2011. godine raspisana poternica.

Da je utočište našao na Kosovu, saznalo se u junu 2012, kada je uhapšen u Kosovskoj Mitrovici jer je u momentu kada ga je pretresla kosovska policija bio naoružan.

Šobić se navodno prethodno u jednom lokalu sukobio sa nekoliko pripadnika KPS-a u civilu. Oni su kasnije došli kako bi pretresli njegov stan, ali je on potegao pištolj, zbog čega je i uhapšen.

Komentari (2)

Kvazimodo Sorabius

10.09.2017 09:13

Uf, uf, za ubistvo decka od 20 godina - 15 godina robije, a za tucu posle koje je Francuz bezeci poginuo - 15-toro osudjenih na 300 godina robije!

Milos

10.09.2017 13:17

@Kvazimodo Sorabius - Pravosnazno su dobili 123 g.