Kolin Firt
Printscrren
Kolin Firt

Screenshoot Youtube

Kolin Firt, Foto: Screenshoot Youtube

Kolin Firt oprostio je prevaru svojoj supruzi, a čitava afera dospela je u javnost

"Zbog tebe sam se propatio, ali znam da i ti patiš", napisao je britanski glumac Kolin Firt (57) u imejlu novinaru Marku Brankaći (55) koji je imao aferu s njegovom suprugom, italijanskom redateljkom i producentkinjom, Livijom Đuđoli (48).

Zvizda "Kraljevog govora" primao je, navodi The Sun, redovno imejlove u kojima je pretio njemu i njegovoj supruzi da će izaći u javnost sa detaljima svoje afere s Livijom koja se završila 2016. a trajala je godinu dana.

"Kada me ostavila, bio sam jako ljut. Odmah sam poslao imejl Kolinu s fotografijom mene i njegove supruge. Hteo sam da zna šta se dogodilo. On mi je odgovorio, a uskoro mi se na vratima pojavila policija i uzela mi je kompjuter i mobilni telefon", prepričao je Marko, kojeg su Livija i Kolin optužili da im preti i uhodi ih. Novinar tvrdi da ih nikada nije uhodio i da se radi tek o pokušaju para da "okalja" njegovo ime.

"Tada sam živeo u Brazilu, a ona u Londonu. Ja sam verovatna jedina uhoda koja živi na drugom kontinentu od svoje navodne žrtve. Za godinu dana, nisam je zvao nijednom", rekao je Italijan.

Nakon što je Brankaća objavio detalje svoje romanse sa suprugom Kolina Firta, ona je potvrdila da su bili u vezi.

"Pre nekoliko godina, Kolin i Livija su odlučili da se razdvoje u tajnosti. U to vreme, Livija je počela vezu sa svojim bivšim prijateljem, gospodinom Brankaćom. Firtovi su se otada pomirili. Nakon njihovog pomirenja, Marko je mesecima pretio paru i maltretirao ih, a za sve to postoji dokaz", rekao je za The Times Livijin portparol.

Brankaća je italijanskim medijima ispričao da mu je Livija obećala da će zauvek ostaviti Kolina zbog njega. Tvrdio je da ga je neprestano obasipala znakovima ljubavi.

"Za godinu dana mi je poslala stotine poruka u kojima mi izjavljuje ljubav, slala mi fotografije i videa, a vodila je i dnevnik naše veze", rekao je novinar koji je aferu s glumčevom suprugom počeo u Kolinovom domu u severnoj Italiji. Tvrdi da se "do ušiju" zaljubio u Liviju i da je smatrao da je ljubav njegovog života. Iako se znaju još iz tinejdžerskih dana, romansa se "rasplamsala" tek 2015. godine.

Novinar, koji radi za italijansku agenciju ANSA, takođe tvrdi da su ga Kolin i Livija tužili za uhođenje jer su se prepali da će izneti njihove tajne u javnost.

Ali to nije prvi put Brankaći da je optužen za pretnje. Pre 20 godina sudio se s bivšom partnerkom, Islanđankom Snaefridurom Baldvinsdotirom s kojom ima ćerku. Porodica je živela u Meksiko Sitiju, a tokom jedne žestoke svađe, Marko je zaplenio pasoš svoje ćerke, a partnerku je optužio za otmicu deteta. Na suđenju, Snaefidur je tvrdila da je novinar prema njoj bio nasilan i rekla je da je pokušavala da od njega pobegne, što je on negirao. Starateljstvo nad ćerkom je pripalo Islanđanki.

Snaefidur je preminula 2013. u svojoj kući na Islandu nakon epileptičnog napada.

Kolin i Livija će ove godine proslaviti 21. godišnjicu braka. Par ima sinove Luku (16) i Matea (13). Porodica ima domove u Londonu i italijanskoj Umbriji.

Firt je Italijanku upoznao u Kolumbiji 1995. za vreme snimanja Bi-Bi-Sijeve adaptacije romana Nostromo. Livija je radila kao asistentkinja producentu, a Firt je tada već bio zavodnik za kojem su ludele žene širom sveta, zahvaljujući ulozi u filmu "Ponos i predrasude", gde je tumačio Darsija. Kolin je tada već imao sina Vila (28) iz petogodišnje veze s glumicom Meg Tili, s kojom je živeo u drvenoj kući usred šume u Kanadi.

"Kada sam upoznao Liviju, bilo je to kao da sam napokon našao svoj drugi deo", rekao je Kolin jednom prilikom.

Par se 1997. venčao u crkvici iz 13. veka u gradu Sita dela Pijeve.