Uvek uz „orlove“: Aleksandar Rogić i Sanja Tešić
Luka Dumeljić
Uvek uz „orlove“: Aleksandar Rogić i Sanja Tešić

Luka Dumeljić

Uvek uz „orlove“: Aleksandar Rogić i Sanja Tešić, Foto: Luka Dumeljić

Aleksandar Rogić (27), projekt-menadžer iz Austrije, i njegova devojka Sanja Tešić, bankarka koja radi u Švajcarskoj, od 2008. godine ne propuštaju nijednu utakmicu „orlova“. Naravno, nisu preskočili ni gostovanje u Moldavij,i pa smo se na licu mesta uverili u njihov patriotizam i ljubav prema našem reprezentativnom fudbalu, igralo se u Beogradu, Toršavnu, Đenovi, Zagrebu ili Kišinjevu.

Ovaj simpatični par je sinoć izgubio glas na stadionu „Zimbrua“ i posle utakmice sa Moldavijom uhvatio je let za Beograd, s kartom u džepu za utakmicu Srbija-Austrija (9. oktobar).

Srce od  kapitena:  Branislav  Ivanović

Marko Metlaš

Srce od kapitena: Branislav Ivanović, Foto: Marko Metlaš

- Zadovoljstvo nam je da budemo uz našu reprezentaciju, da je bodrimo, bez obzira na rezultate koje ostvaruje. Išli bismo sa „orlovima“ i na Mars ako treba, a do tada neka se 2018. nađu na Mondijalu u Rusiji i sve će biti OK. Verujemo u to, iako u grupi imamo tri učesnika Evropskog šampionata. Moldavija je samo usputna stanica, sada nas čeka jaka Austrija sa čak tri igrača srpskog porekla. Lično, biće to posebno emotivan meč za mene jer će igrati moja otadžbina protiv moje domovine. U Austriji sam rođen, tamo sam odrastao - naglašava Aleksandar.

Momak sa adresom u Inzbruku u početku je bio samo fan „orlova“. U međuvremenu je postao prijatelj sa mnogim reprezentativcima. Sa Banetom Ivanovićem posebno. Uostalom, kolekcionar je njegovih dresova i ima ih više od 20.
- Nekoliko puta smo bili na „Stamford bridžu“, oboje obožavamo Baneta, volimo Matića, Kolarova, ma sve reprezentativce - rekla nam je Sanja Tešić.