Hrvatska zastava
Profimedia
Hrvatska zastava

Profimedia

Hrvatski ministar odbrane podneo ostavku, Foto: Profimedia

Krstičević je podneo ostavku nakon prozivke predsednice Grabar-Kitarović da vojska nije stigla na vreme u Split da gasi požare.

Odmah potom, premijer Andrej Plenković izjavio je da ne prihvata ostavku. Plenković je na konferenciji za novinare, na ovu opasku predsednice odgovorio da je ministar odbrane i potpredsednik vlade Krstičević delovao preventivno i angažovao prpadnike vojske kako bi bili spremni da pomognu, kad zatreba.

"Reč je o velikom pžaru, materijalna šteta je velika i puni smo empatije sa onima čije su kuće ugrožene, većina je nenaseljenih, izgorelo je puno šume, maslinjaka", rekao je Plenković i dodao da ono što je u ovoj situaciji najvažnije nijedan objekat od strateškog značaja nije bio ugrožen, jer su ih vatrogasci sprečili.

"Ja im na tome čestitam", rekao je Plenković.

Ministar je juče u popodnevnim satima stigao na ugroženo područje kraj Splita, a za njim i vojska. Međutim, hrvatska predsednica je kritikovala oružane snage Hrvatske i tokom svog boravka u Austriji prokomentarisala da je vojska mogla i ranije da bude poslata na teren.

Komentari (3)

Igrale se delije

18.07.2017 18:31

nasred zemlje dembelije! Političke igre!

Тртрћко

19.07.2017 10:23

Тако ти је увек било код комуњара!Као,ти изрази кајање и у сузама поднеси оставку а ја ћу да ти не прихватим!Уместо да те газда државе позове на рапорт и опали три шамара и отера у материну уради се комуњарски.Пожари на све стране а војска ,,ладимуда,,?Зашто?Зато што војска само у клозет иде без наређења!Разумете шта хоћу рећи?И там'је СРБИЈАНИТИЗАМ КОМЕ ЛЕКА НЕМА!