Marko i Divna ugledali ćerku posle dva meseca
Printscreen: Youtube
Marko i Divna ugledali ćerku posle dva meseca

Printscreen: Youtube

Marko i Divna ugledali ćerku posle dva meseca, Foto: Printscreen: Youtube

Marko Kocić i Divna Milanović su u rijaliti "Zadruga" otišli, a da prethodno o tome nisu obavestili Divnine roditelje kod kojih su ostavili ćerku Kristinu, a ni Centar za socijalni rad.

To je dovelo do toga da Centar za socijalni rad Kristinu uzme od Divninih roditelja i da je Centar za porodični smeštaj i usvojenje smesti u hraniteljsku porodicu koja će se adekvatno brinuti o detetu.

Iako su svi očekivali da će Marko Kocić po izlasku iz "Zadruge" uzeti dete i vratiti ga kući, to nije moguće pošto on nije sposoban da sam brine o detetu, saznaje "Telegraf".

Naime, kako priča sagovornik iz Centra za socijalni rad, Marko je sudskom odlukom lišen poslovne sposobnosti, a zbog toga, kao i saznanja šta je Marko radio u prošlosti, te kako se ponašao sada u rijalitiju, ne može samostalno da čuva malu Kristinu.

- Marko ne može da uzme dete, jer je Marko lice lišeno poslovne sposobnosti. On ne može da brine o detetu. To je odluka suda, to je sudsko rešenje - otkriva sagovornik iz Centra za socijalni rad u Svilajncu.

Divna i Marko razgovaraju o venčanju

Printscreen

Divna i Marko, Foto: Printscreen

- On je, valjda, prodavao imovinu kad je postao punoletan. Ponašao se već kako se ponašao... I onda je, da bi se zaštitila imovina, došlo do toga. Ne znam šta je tu sve bilo, ali on je živeo sa dedom i babom. Njemu je stariji brat trajno smešten u ustanovu... Deda je brinuo o Marku, bio mu je staratelj, on je odrastao pored dede, ali zbog njegovog ponašanja je lišen poslovne sposobnosti. Ne možemo samo njemu da poverimo dete - kaže sagovornik za "Telegraf".

- Marko je sa Divnom u vanbračnoj vezi i Divna je brinula o detetu. Divna je bila odgovorna za dete. Marko je malo labilnog ponašanja, nestabilan je... Oni nisu bili ni korisnici socijalne novčane pomoći. On ima majku koja radi u inostranstvu, koja im je pomagala. Rekla je da njima ne treba socijalna novčana pomoć. Njeni roditelji jesu korisnici novčane socijalne pomoći, ali ni oni nisu imali adekvatne uslove da se staraju o detetu, mada je najbolje rešenje bilo da dete bude u svojoj porodici. Ali, nemaju adekvatne uslove. Skrenuta im je i pažnja da dete ne vode pred novinare, da dete ne izlažu nekim takvim sadržajima, oni su ga odveli tamo gde su pravili svadbu... Dete ne može da se provlači po takvim emisijama - objašnjava isti.

Na pitanje da li to znači da će Kristina biti u hraniteljskoj porodici sve dok Divna ne izađe iz rijalitija, sagovornik je odgovorio:

- Otac ne može sam, dok ne dođe majka. S tim što, ako mi procenimo da nemaju roditeljske kapacitete, s obzirom na to da su je ostavili, rekavši da idu na dva-tri dana, a otišli su na više meseci, tu je već potreban i nadzor nad roditeljskim staranjem. Ako to ne da rezultate pokreće se postupak za lišavanje roditeljskog prava, delimično, dok se oni ne dozovu pameti, da im je najvažnija obaveza da se brinu o svom detetu i da o njemu adekvatno brinu, a ne da idu po rijalitijima.

 

Komentari (4)

nedjo

28.11.2017 17:43

tog marka treba izolovati

Melissa

28.11.2017 18:12

U ovom slucaju Centar je postupio potpuno ispravno. Iznenadjuje cinjenica da dete nije oduzeto Aleksandri Subotic posto je ona kao samohrana majka ostavila dete i mesecima sedi u rijalitiju. Dete dolazi i vec nekoliko puta se pojavljivalo u emisiji pa cak je i zaspala u studiju na kaucu (jadno dete). Nije mi jasno kako moze i tzv. ocuh da dovodi dete u emisiju a on nije ni vencani muz Kaludjercanke.

katarina

29.11.2017 10:42

''Dok se oni ne dozovi pameti'' kojoj pameti pa svima je jasno da su ovo dvoje ometeni u razvoju o kakvom detetu vi pričate pa oni ne mogu ni o sebi da brinu kako treba.

Gordana

29.11.2017 15:12

@katarina - Divna ima fizicke deformitete Ali ne mislim da je retardirana,koliko I'ma seoskih Zena da na oko deluju normalno a u stvari su vrlo ogranicene.