Kupatilo odvod
Profimedia
Kupatilo odvod

Profimedia

Ćoškovi i fuge idealne za nastanak buđi, Foto: Profimedia

Fuge, ćoškovi kade, delovi oko činije za sapun, zavesa za kupanje... Da, to su delovi kupatila koje redovno ribamo do iznemoglosti da bismo uklonili crne tačkice - tačnije buđ. Ne, niste štrokavi, ali vlažan prostor pogoduje razvoju gljivica, te ih ima i u vašem kupatilu.

Prvo što vam savetujemo jeste da redovno provetravate kupatilo, kako ne bi u njemu bilo previše vlage. Ukoliko nemate prozor, onda bar, ukoliko ste u mogućnosti, ostavite odškrinuta vrata dok se kupate, kako bi para izlazila napolje. Ipak, koliko god se truditi da "isušite" kupatilo, buđ će se stvarati, a odličan saveznik u borbi sa crnim tačkama biće vam ulje čajevca. Bočica ovog ulja košta oko 500 dinara, a kada 10ml pomešate sa pola litre vode, nastaje magija.

Mix ulja i vode ubacite u plastičnu bocu sa raspršivačem, a potom poprskajte sve kritične delove kupatila i pustite da "odstoji" pola sata. Nakon toga izribajte sunđerom i toplom vodom i buđ će nestati.

Komentari (3)

Nurkic

09.09.2016 12:59

ovo sto ste napisali nije 1000 % istina.Budj nema sanse da se skine.Spore Koje su duboko u fugni ili cementnoj masi se uvek iznova pojavljuju.Tako da ,,ne lazite narod,,

Vuk

09.09.2016 14:32

@Nurkic - Nurkicu dajem za pravo da se budj ne moze tako lako iskoreniti , ja sam koristio " ANSCHIMEL" , srestvo koje bas za tu budj sa sastojkom zavel, pa posle i specijalnu boju za kupatila i kuhinje gde se najvise pojavljuje budj zbog isparavanja , i opet se pojavi ta budj ,moram priznati na duzem vremenskom periodu njego pre.

Malo morgen

09.09.2016 16:37

@Nurkic - У продавници, купио сам пластичну флашу са прскалицом (као за детерџент) са средством за уклањање буђи. Попрскао сам и буђ је моментално нестала. Остао је мирис варикине, скоро цела два дана, буђи нема.