Čeka mušteriju:  Kovčeg „za raskošan  kraj“
promo
Zatvor Robija Zatvorska ćelija Zatvorenik Osuđenik Robijaš

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Stalnog gosta obrenovačkog suda, kome se posle uslovnih presuda nakupilo sedam godina robije, očeva smrt zatekla je na odsluženju kazne za brojne seoske provale.

Ukrali sanduk sa mrtvacem!

Saša bio na udaru prozivki i sprdnje kada se u krugu njegovih bliskih prijatelja pročulo da je sa ortakom iz lokalne mrtvačnice ukrao fensi sanduk u paketu s mrtvcem u njemu!

- Tek kada su sanduk odneli u garažu, koja im je bila štek, videli su da je i pokojnik unutra! Bili su na mukama! Mrtvaca su prepakovali u jeftiniji sanduk, jer je fensi bio tipovan, i isporučili su ga mušteriji za dobre pare - kaže svedok, koji je na sudu ispričao za ovaj slučaj.

Kako „Alo!” saznaje, glavnom akteru fingirane pljačke pazara u obrenovačkoj „Lasti” i specijalisti za kidanje lanaca na bakalnicama i razvaljivanje metalnih rešetki po magacinima nije trebalo veliko umeće da se provuče ispod stola, na kojem je bio mrtvački sanduk i progura se između ožalošćene rodbine do sporednog izlaza, čim su ga policajci pustili da celiva pokojnika! Od tada mu se gubi svaki
trag i više od pet meseci uspešno izmiče policiji, koja pokušava da ga vrati na robiju.

Saša D. je boravio u Centralnom zatvoru u Beogradu kada mu je stigla vest o smrti oca. Pitao je da ga puste na sahranu i ubrzo je u pratnji dvojice policajaca krenuo da isprati oca na večni počinak. U kući žalosti se ispostavilo da je majstor improvizacije! Kukao je i previjao se čas preko sanduka, čas ispod odra! Zahvaljivao se ocu za sve što je učinio za njega! Upadljivo je drhtao i ponavljao:

„Bio si najbolji otac!” Kada je osmotrio da je ispod stola slobodan prolaz, počeo je da nariče sve glasnije, a onda se provukao na drugu stranu, razgrnuo okupljene ljude i posle nekoliko koraka se domogao sporednih vrata i pobegao napolje! - priča svedok nesvakidašnjeg događaja.

Čeka mušteriju:  Kovčeg „za raskošan  kraj“

promo

Ilustracija: Promo

Lažne suze, kuknjava i prenemaganje bili su im sumnjivi, kako kaže, tek kada su vratili film.

Fingirano razbojništvo palo u reprizi

Odbeglog zatvorenika posle hvatanja čeka suđenje i za fingiranu pljačku u obrenovačkoj „Lasti”.

On je noćnom čuvaru predložio da odglumi žrtvu i da podele plen. Prvog puta je sve prošlo glatko! Saša je upao usred noći, čuvara vezao i izudarao, da bi razbojništvo bilo uverljivije, pa pokupio keš!

Čuvar se na uviđaju držao dogovorenog scenarija, pa je prijava napisana protiv nepoznatog napadača, a prašina se brzo slegla. Njima se plen osladio, pa su isplanirali i reprizu, ali je savršeni zločin propao zbog istog scenarija!

- Bilo je rodbine i komšija, ali baš i nije bilo velike žalosti, ako ćemo iskreno. Bog da mi dušu prosti, komšiju kao da niko nije žalio. Kao da je jedino njemu bilo krivo što je umro. Tako je bar izgledalo. Većina prisutnih se posle izjavljivanja saučešća i odavanja poslednje pošte povukla u stranu i opušteno ćaskala, pa čak i smejala, zaboravljajući da su na sahrani. Ništa neobično da se na ispraćajima pokojnika na kraju od smrti napravi sprdnja, pa se čak pričaju i vicevi - kaže naš sagovornik.

Kako je robijaš klisnuo, tako se i kuća ispraznila!

Ožalošćeni su iz puke zabave i radoznalosti potrčali sa policajcima u poteru! Sveštenik je došao baš kad su svi istrčali! Ušao je u sablasno praznu kuću i zatekao samo pokojnika na stolu! U prvi mah se uplašio, a onda u čudu gledao da li je čovek u sanduku živ ili je mrtav.

Opelo je sticajem okolnosti kasnilo. Počelo je tek kada se gomila vratila iz avanture. Na sahrani su naveliko prepričavali filmsko bekstvo i sumirali utiske. Moram da priznam da je bilo zabavno - priča očevidac tragikomične sahrane.

Komentari (9)

Hulk

09.01.2017 22:37

Oj srbijo zemljo mila.....kao u holivudu...

slavka

09.01.2017 23:30

Suze su mi krenule od smeha.

nedjo

10.01.2017 00:05

slutim da ce ovaj lik uskoro postati zvezda u srbiji i da ce mu deca traziti autograme

Rott

10.01.2017 00:08

Danas svako moz da bude policajac.... vise nesposobnih neg sposobnih.....

mister33

10.01.2017 02:29

kontaktirajte Marica i ubacite ga u parove.......

majo

10.01.2017 07:15

Eto prilike Maricu za parove....E Sramote jedne ,da jednoj budali date ovoliko prostora u novinama..A niko ne pise kako su nam braca na Kosovu ,Crnoj Gori....Kako zive itd.

nedjo

10.01.2017 20:01

@majo - majo, idi ti kod tvoje ''brace'' na kosovu i crnu goru,ali ih prvo portazi po beogradu

tamni

10.01.2017 07:51

Jel ovo prica za snimanje novog filma ili .....

Backo

10.01.2017 16:33

Bio sam na sahrani pokojnika nek mu je laka zemlja, sve sto je napisano je cista laz.Sasa jeste pobegao ali ne ni nalik tome kako je ispricano u prilogu