Univerzitet Harvard
Profimedia
Univerzitet Harvard
Univerzitet Harvard, Foto: Profimedia

Osuđenici iz zatvora u istočnom delu Njujorka, Karl Snajder, Dajžuan Tatro i Karlos Polanko koji služe kazne zbog nasilničkog ponašanja i ubistava, osvojili su sudije debatom na temu s kojom se lično nikako ne slažu - morali su da formiraju slučaj protiv omogućavanja upisa ilegalne dece u državne škole.

Zatvorenicima su pripreme bile dodatno otežane time što u zatvoru nisu imali pristup internetu, pa su morali svojski da se potrude ne bi li se spremili.

Nakon sat vremena debate s timom Harvarda, studenti ove visokoškolske ustanove mogli su jedino da im se poklone i stisnu ruke!

- Uhvatili su nas spuštenog garda - konstatovala je Anais Karel, 20-godišnja studentikinja i član tima Harvarda, dodavši da su zatvorenici razbili "tim nacionalnih šampiona u debati".

Najveće pohvale došle su od debatnog tima Harvarda, na čijom Fejsbuk stranici je postavljen hvalospev o pobednicima.

- Postoji nekoliko timova na koje smo ponosni što su nas pobedili i debati svojom fenomenalnom inteligencijom i artikulisanošću, poput tima koji je to uradio ovog vikenda. Iskreno smo im veoma zahvalni zatvorskim vlastima koje su organizovale ovaj događaj - konstatovali su Harvardovci.

 

Zatvorenik Polanko, koji služi kaznu zbog ubistva, nakon ove pobede je rekao da je ponosan.

- Blagosloveni smo bili ovom mogućnošću. Pomogli su nam da ponovo verujemo u sebe - rekao je Polanko.

Zatvorenici Snajder Dajžuan i Polanko nisu se zaustavili samo na ovoj pobedi. Oni su, naime, porazili i tim čuvene vojne škole VEst Point, kao i Univerziteta u Vermontu.