Protest Katalonaca koji su za otcepljenje od Španije
EPA/Alberto Estevez
Vlasti zauzele većinu objekata gde je bilo planirano glasanje

EPA/Toni Albir

Vlasti zauzele većinu objekata gde je bilo planirano glasanje, Foto: EPA/Toni Albir

Samo su neka potencijalna glasačka mesta zauzeli ljudi koji nastoje da opstruišu napore policije da sprovede sudsku odluku o zabrani korišćenja javnih zgrada za glasanje koje je planirano za sutra, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Protest protivnika referenduma u Kataloniji

EPA/Alberto Estevez

Protest protivnika referenduma u Kataloniji, Foto: EPA/Alberto Estevez

U međuvremenu, demostranti koji se protive za sutra zakazanom referendumu o nezavisnosti Katalonije od Španije tokom večerasnjeg protesta u Barseloni popeli su se na prozore sedišta regionalnih gradskih vlasti, spalili katalonsku zastavu i pokušali da pocepaju transparent na kojem na katalonskom piše "Više demokratije".

AP navodi da su ovaj natpis postavile gradske vlasti u vreme nastojanja Španije da spreči glasanje.

Prethodno je na hiljade protivnika za sutra zakazanog referenduma o nezavisnosti Katalonije mahalo španskim zastavama na demonstracijama ispred sedišta regionalne vlade u Barseloni, javio je Rojters.

Protest Katalonaca koji su za otcepljenje od Španije

EPA/Alberto Estevez

Protest Katalonaca koji su za otcepljenje od Španije, Foto: EPA/Alberto Estevez

Ranije danas, katalonski lider Karles Pudždemon poručio je da se Katalonci neće odreći svojih prava, najavivši da će on i njegove pristalice glasati na referendumu uprkos protivljenju Madrida, koji referendum smatra nelegalnim i pokušava da ga spreči po svaku cenu.