vaterpolo srbija crna gora
Tanjug / Srđan Ilić 23.1.
MVP: Andrija Prlainović

A. Dimitrijević

Andrija Prlainović, Foto: A. Dimitrijević

Aktuelni šampioni svega na ovoj planeti danas u Budimpešti u okviru Grupe C za rivala imaju Južnu Afriku (17.30, RTS2). Protivnik kojem će, sasvim smo sigurni, mreža biti napunjena do vrha, ali u premijernu utakmicu na velikim takmičenjima uvek mora da se pristupa maksimalno odgovorno, čak s oprezom. Jeste to protivnik koji je apsolutni autsajder na čitavom Svetskom prvenstvu, ali ovaj meč će našim „delfinima” poslužiti da našteluju nišanske sprave za naredne protivnike - Španiju i Grčku.

Grupa C

1. kolo - 17.jul

Španija - Grčka13.30, Srbija - Južna Afrika17.30

2. kolo - 19. jul

Južna Afrika - Grčka10.50, Španija - Srbija12.10

3. kolo - 21. jul

Španija - Južna Afrika, 9.30 Srbija - Grčka10.50

- Važno je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo mnogo o rivalu, za nas prvenstvo zaista počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji - sa Španijom i Grčkom, jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači - kaže Andrija Prlainović, koji će sa Filipom Filipovićem šesti put igrati na Svetskom prvenstvu.

Prlainović kao da podvlači crtu...

- Bila su svega dva zlata, srebro, pa dva takmičenja bez medalje. Ipak sam zadovoljan. I ovde hoćemo da idemo do kraja.

Časopis koji izlazi samo za vreme prvenstva na strani posvećenoj muškom vaterpolu objavljuje veliku sliku Andrije Prlainovića uz naslov da su Srbi apsolutni favoriti. Konstatuje se da Srbija ima Filipovića, Prlainovića i Duška Pijetlovića, najbolje igrače na svetu na svojim pozicijama.

Već smo ih tukli 22:0

Srbija je od osamostaljenja tri puta igrala sa Južnom Afrikom. Rezultati u Svetskoj ligi su bili: 16:2 u Podgorici 2009, 22:0 godinu dana kasnije u Nišu i 17:1 u Almatiju 2014, kada je Savić vodio ekipu u kojoj su glavni igrači bili sadašnji standardni reprezentativci Mandić, Ranđelović, braća Rašović, Subotić...

 - Mi smo kao porodica, kao preduzeće u kojem vladaju izvanredni odnosi. Nema ni sujete, ni loših trenutaka. Najviše smo povezani i to mnogo znači.

Prvog dana se igra derbi Grupe C, sastaju se Španija i Grčka.

- Važan susret. Da ih vidimo. Grci su bez odličnih igrača Milonakisa i Afrudakisa, ali sa sve boljim Genidunasom. Španija sa vaterpolistima od kojih neke uopšte ne poznajem, ali sa novim selektorom Martinom. I mogu da iznenade. Naše je da oba tima pobedimo.

Srbija je u nedelju imala samo jedan, ali žestok trening. Tako će biti i u ponedeljak, na dan utamice.

Komentari (2)

pesicvr6

17.07.2017 10:06

Samo razgovori dovode do dogovora.

dudda

17.07.2017 19:33

Gazde su uvek oni koji dosta rade a malo pricaju. Mrzim kad unapred se protvnik podceni , a sebi se da titula.