Policija traga za napadačem
Dejan Briza
Policija traga za napadačem

Dejan Briza

Policija traga za napadačem, Foto: Dejan Briza

Kako „Alo!” saznaje, nepoznati napadač je zapucao na njega iz pištolja naočigled devojke koja je bila sa njim. 

Incident se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka ispred zgrade na broju 89 u Požeškoj ulici na Banovom brdu.

- Borovčanin je upucan dok je ulazio u automobil. Njegova devojka je tada bila s njim. U trenutku kada je jednom nogom zakoračio u automobil, nepoznata osoba je zapucala na njega, najverovatnije iz pištolja. Na njega je ispaljeno 15 metaka, a četiri su završila u njegovoj natkolenici. Ostali su pronađeni u staklu automobila - ispričao je za „Alo!” izvor blizak istrazi.

Kako nezvanično saznajemo, Stefan Borovačnin je pokušao da pobegne automobilom, ali je posle nekoliko minuta sleteo s puta.

- Prvo se čuo vrisak devojke! Ona je u velikoj panici otvorila vrata i utrčala u automobil, dok je ranjeni mladić seo za volan. Za rekordno kratko vreme je pokrenuo automobil. Krenuo je velikom brzinom Požeškom ulicom. Bilo je nejasno da li pokušava da pobegne iz straha da će mu napadač prići i dovršiti započeto ili je krenuo u bolnicu plašeći se da će iskrvariti! Međutim, samo nekoliko minuta kasnije je izgubio kontrolu i sleteo s puta. Napadač nije ni pokušavao da ga prati, već je odmah posle pucnjave trčeći pobegao sa mesta obračuna - navodi naš sagovornik. Građani koji su se zatekli na mestu nesreće odmah su pozvali Hitnu pomoć.

- Jedan od očevidaca mu je čak podvezao nogu i zaustavio obilno krvarenje. Ekipa Hitne pomoći je povređenog mladića prevezla u Urgentni centar radi saniranja povreda. Prebačen je na odeljenje ortopedije i nije u životnoj opasnosti - potvrdili su nam juče u toj bolnici. Motivi napada juče nisu bili poznati, a ranjeni mladić je odbio da kaže da li mu je neko ranije pretio.

Krvav početak nedelje

- Svi podaci ukazuju na to da je reč o klasičnoj sačekuši, koja podseća na opomenu. Na njega je pucao neko ko ga je pratio i čekao ili je imao dojavu kada treba da izađe iz zgrade. Borovčanin nema krivični dosije i nije bio u sukobu sa zakonom - navodi izvor „Alo!”.

Nepoznati napadač je nakon pucnjave pobegao u nepoznatom pravcu.

Do zaključenja ovog izdanja „Alo!” nije bilo poznato da li je napadač uhapšen i zbog čega je pucao.

 

Policija je neposredno posle pucnjave obavila uviđaj.