Cipelice za bebe, ultrazvuk
Profimedia
Cipelice za bebe, ultra zvuk

Profimedia

Cipelice za bebe, ultra zvuk, Foto: Profimedia

Biti majka je zahtevna i doživotna uloga, a mnoge žene priznaju da nisu spremne za to.

Ovo je pet razloga zbog kojih su žene odlučile da ne žele potomstvo.

1. Shvataju da nikada neće biti spremne za tu odgovornost. Roditi dete znači biti mu na raspolaganju 24 sata dnevno do kraja života. Naravno, radi se o figurativnoj pretpostavci, ali činjenica je da ste minimalno prvih 18 godina života deteta potpuno posvećeni njihovom odrastanju. Morate biti uz njih dok ne stasaju u odrasle ljude, a nakon toga opet ste im psihička, fizička i često finansijska podrška koja traje zauvek. To je velika odgovornost za koju su retki spremni, ali mnogi će priznati da se nisu spremni odreći slobode koju imaju.

Neke žene se nisu rodile sa majčinskim instiktom, imaju nećake i to im je dovoljno.

Beba

Profimedia

Beba, Foto: Profimedia

2. Žele se posvetiti sebi. U tome nema ništa loše. Žene koje vole da se posvete sebi, da rade, putuju, zabavljaju se, da rade stvari bez osećaja krivice da će dete patiti u takvom stilu života. Umesto da se odreknu svega što ih veseli, mnoge žene ipak će odlučiti da nemaju decu.

3. Ne žele "najteži posao na svetu". Nije tajna koliko je odgoj deteta težak posao. To je posao na kojem ne mogu dati otkaz i koji moraju da rade do kraja života, a često im je teško da se brinu samo o sebi.

4. Ne žele da izlažu decu modernom svetu. Vremena su se drastično promenila, a uz njih i način odrastanja. Deca se puno brže razvijaju i odrastaju, ponekad tolikom brzinom da se čini kao da više nemaju detinjstvo. Od malih nogu okružena su visokom tehnologijom koja potpuno menja i znatno utiče na njihov odgoj.

5. Ne snalaze se sa decom. Često slušamo priče o majčinskom instinktu ili famoznom biološkom satu, ali on ipak ne otkucava za neke žene. Bez obzira na to što nam je priroda dala reproduktivni sistem za stvaranje i donošenje deteta na svet, to automatski ne znači da je dužnost svake žene da rodi dete ili da oseća potrebu za tim. Mnoge žene jednostavno ne znaju šta bi radile sa decom, ne snalaze se sa njima i zbog toga ne osećaju potrebu da se ostvaruju kroz majčinstvo.

 

Komentari (4)

Neobavezan zivog

10.08.2016 14:51

Emancipacija kao najlukavija podmetacina zeni svoje plodove bere!Zena je pod parolom zenskih prava i slobode,natovarila na svoja pleca mnostvo obaveza i poslova,uz neizostavan savrsen izgled koji joj je postao ogromna preokupacija i trosak! I to samo da bi udovoljila muskarcu!A,muskarci?Pa oni ce uvek zeleti mlade,prirodne,i koje ce da mu radjaju decicu!I nacice takve!Ko je dobitnik a ko gubitnik jasno je.

nbgd

10.08.2016 15:47

Muskarci danas ne žele brak, porodicu, obaveze jer žele da izigravaju švalere, cool tipove i sl. Oni razvedeni ne plaćaju hranarinu za dete. Kako biti samohrana majka u današnjoj Srbiji sa bednom platom i to kod privatnika!? Da ne pominjem ženomrsce i pritajene gej muškarce koji koriste svaku priliku da vređaju žene pa eto, i komentarišući ovu temu.

XXL

10.08.2016 18:03

Žena koja NE želi da rodi i odgaja dete uvek govori u prvom licu - JA. Čak i ako su udate mišljenje supruga ili suprotne strane u takvom braku NE postoji - samo JA. I ako bi suprug nekada izneo želju da li bi mogli da se ostvare kao roditelji uvek je Njen odgovor - zar se NISMO DOGOVORILI misleći na ono što je njen izbor. Muškarci i nemaju neki stav o tome oni lako pristaju na roditeljstvo samo na ženama je da ih u to ubede kako bi bili dobri očevi. I što je ženin stav jači muškarac je sigurniji

lali

11.08.2016 09:35

Ko se nije realizovao u profesiji, hobijima, putovanjima, radja decu. Tu nikakav talenat, pa ni trud nije potreban.