Radenko
privatna arhiva
Radenko Nikodijević preminuo od preloma ruke

Privatna arhiva

Radenko Nikodijević preminuo od preloma ruke, Foto: Privatna arhiva

Radenkovim roditeljima Milanu i Zorici posebno je teško palo da saopšte njegovoj sedmogodišnjoj sestrici Jani da nema više brata.

- Dete nas stalno pita zašto joj nema brata. Traži objašnjenje, kaže: "Kako su bati izrasla krila? Zašto je otišao da se igra sa anđelima? Zašto

se više nikada neće igrati sa mnom?" Borimo se sa emocijama, ali upravo nam Jana daje snagu da guramo dalje. Stalno nam kroz glavu prolaze slike tih sedam dana tokom kojih smo se borili za Radenkov život. Premotavamo ih i pitamo se kako je moguće da su nam sve vreme doktori u Loznici govorili da nam je dete zdravo, da ni u sanitetu nisu mogli da paze na njega dok su ga prevozili u Beograd - kažu Milan i Zorica Nikodinović i dodaju da su u policiji u petak uveče ispričali svaki detalj od trenutka kada se Radenko povredio, pa sve dok nije preminuo sedam dana kasnije.

Prijatelji i rodbina planiraju u dogovoru sa policijom u Loznici da organizuju mirnu protestnu šetnju od centra grada do Opšte bolnice, i na taj način iskažu svoj revolt na način lečenja i ophođenja prema malom Radetu.

Komentari (2)

no name

18.10.2016 05:23

strasno za srpsko zdravstvo da dozvole da ovakav andjeo umre

zora vukasinovic

18.10.2016 08:09

@no name - zato sine zato sto jr bog htio tako i ne znam ali ovo dijete ide na vjeronaku.