Jelena Mitrović
Alo!

Da je Srbija zemlja paradoksa odavno je jasno, ali da baš niko ne mari za beskrajnu tugu hraniteljke Ljiljane Radulović, dok joj oduzimaju dete koje je primila kao bebu od tri meseca, a koje moli da ga ne odvoje od mame - teško je poverovati. Ljiljanu, koja već pet godina brine o mališanu, niko nije obavestio da će dete dati na usvajanje Šveđanima, niti je dobila bilo kakvo rešenje o razrešenju od hraniteljstva.

Ali zakon je zakon. Iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku tek tako kažu da je dete u procesu usvajanja i da je predviđeno da ono bude kod hranitelja dok mu se ne pronađe usvojitelj. Procedure su iste za sve, ali kako je moguće da za dečaka nije bilo usvojitelja iz Srbije? Da, iste one Srbije gde svake godine zbog bele kuge nestane jedan grad od 35.000 ljudi...

Da li je dobro i humano mališana odvojiti od jedine mame za koju zna? Neki bi pomislili da jeste, jer ga možda u novoj, obećanoj zemlji čeka bolji život i da se za godinu dana više neće ni sećati zemlje u kojoj se rodio. Međutim, šta sa Ljiljanom, koja se sada svim silama bori za dete i koja je podnela zahtev za usvajanje? Mada, ponovo taj zakon... Da li hraniteljka može da usvoji dete? Kako kažu, starosna granica između usvojitelja i deteta ne bi trebalo da bude manja od 18 godina i veća od 45. Da li će pobediti birokratija ili humanost?

Komentari (2)

lični stav.

29.09.2016 06:07

Ovo ću da napišem ovde. Ove moje novine bi trebalo da objave veoma važnu vest(neke su već objavile) štetu na koridoru 11 od čak 4. mil. evra. Radi se o dvoma novih tunela kod Preljine pošto su skoro neupotrebljivi jer su niži 30cm tako da je onemogućen prolaz šlepera kroz njih. Čeka se specijalna mašina iz Rusije da povisi gabarit istih , što naravno košta -gore pomenuta cifra. Građevinac sam pa me je to iznerviralo. Znaći ekonomistu tzv. minist.(koja nema veze sa građevinom) POD HITNO SMENITI

Majka

29.09.2016 09:44

Podizati bebu od 3 meseca, pa sve do 5 godina i onda je uzeti i dati nekim strancima! Ko može normalnog čoveka ubediti da je to u redu?! To mi liči na prodaju dece na visokom nivou! Umešala se i politika u to! Detetu treba ljubavi, mnogo ljubavi, a to je ima! Pa tu su meštani koji to potvrđuju!