Vanja Janković
Privatna arhiva
Vanja Janković

Privatna arhiva

Vanja Janković, Foto: Privatna arhiva

Tošić je već osuđen na četiri i po godine zatvora jer je vozeći pijan motocikl „suzuki“ izazvao težak udes u kojem je stradala Jankovićeva, ali je na prvom suđenju oslobođen za nepružanje pomoći osobi povređenoj u udesu. Kazna koja mu je sada izrečena na ponovnom suđenju predstavlja zakonski minimum, što je razočaralo porodicu nastradale devojke.

-Zar život mog deteta vredi 100.000 dinara? Kako da nisam razočarana. Pa gde to živimo, koja je ovo država, gde smo, 100.000 dinara… Nadam se da će javni tužilac da se žali i da će Apelacioni da uradi nešto više, da zameni 100.000 dinara maksimalnom kaznom od tri godine. Ako se to ne desi, ići ću do Strazbura - izjavila je posle suđenja Violeta Janković, majka nastradale tinejdžerke.

Nesreća se desila na nadvožnjaku iznad autoputa Beograd-Pirot kada je Tošić motociklom udario u metalnu ogradu puta i prevrnuo se na bok. Vanja, koja je bila putnik na motociklu, preletela je preko ograde i nakon pada sa nadvožnjaka zadobila je fatalne povrede.

Komentari (1)

Zoran

21.02.2017 13:15

Baš me zanima , kako je on to mogao da joj pruži pomoć.Po opisu nesreće,piše da je zadobila fatalne povrede.I sad mi nije jasno šta je on tu mogao uraditi? Da je operiše na licu mesta?On mora da odgovara za izazivanje nesreće,a po ovoj osnovi je čista glupost.