Uvek spremni za akciju: Interventna jedinica „92“
MUP
Uvek spremni za akciju: Interventna jedinica „92“

MUP

Uvek spremni za akciju: Interventna jedinica „92“, Foto: MUP

Kada su nam saopštili da imaju dojavu o tome šta se nalazi unutar lokala, gledali smo ih upitno i zabrinuto.

Radilo se o kafiću koji se nalazi u samom centru grada, koji je uvek pun mladih ljudi koji ne znaju da se u njemu, po svemu sudeći, švercuje oružje, a ne služi samo kafa i čaj.

Pronađeno oružje

MUP

Pronađeno oružje, Foto: MUP

Nismo uspeli ni reč više da izgovorimo, a policajci su već otvorili šank. Umesto pića su iz kesa počeli da vade: četiri pištolja, tri trombonske mine, tri bombe, revolver, policijsku rotaciju, prigušivač i dosta municije.

- Postojala je sumnja da se unutar kafića krije oružje. Kao što ste i videli, pre svake akcije se dogovaramo ko ima kakav posao i zaduženje. Sve se radi timski, tako da nam je uspeh zagarantovan. U akciji na Obilićevom vencu uhapsili smo četvoricu muškaraca. Istraga je u toku i tek treba da pokaže za čiju upotrebu je oružje bilo namenjeno - objašnjava naš sagovornik iz Interventne jedinice „92”.

Kako „Alo!” saznaje, uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Tužilaštvo će pokušati da da odgovore na pitanja o poreklu oružja, o tome kome je bilo namenjeno i šta se zbivalo unutar kafića, koji je bio samo paravan za bavljenje kriminalom.

Kokain

Alo!

Kokain, Foto: Alo!

 

Zaplenjeno 50 grama čistog kokaina

Taman što je ekipa „Alo!” sela u automobil i pomislila da je za jedan dan dovoljno, neko iz tima Interventne jedinice „92” dobaci: „Ova lica na ulici nas čudno posmatraju, hajde da ih proverimo.“ Čini mi se da nisu izašli ni kako treba iz vozila, a mladić je bacio pod auto neki predmet. To nije promaklo oštrom oku jednom od pripadnika interventne jedinice, te se sagao i sa zemlje podigao mali paket. Utvrđeno je da se radi o kokainu težine oko 50 grama.

Prva akcija je završena uspešno i kada smo pomislili da se tim vraća u bazu i da ćemo imati vremena da popričamo o svemu, dobili smo negativan odgovor. Interventna jedinica „92” gotovo celu smenu od 12 sati provodi na ulici. Dok razgovaramo o težini posla i o tome da svaka intervencija ima svoj rizik i nepredvidive posledice, preko tetra-sistema ih obaveštavaju da se upravo desila otmica majke i troje maloletne dece. Naime, munjevitom reakcijom timova izvršeno je pokrivanje magistralnih i blokada sporednih puteva. Jedna od informacija bila je da je otmičar bio naoružan pištoljem. Kroz glavu nam samo prolazi: „Taj ima pištolj, može da povredi i decu i svakoga ko mu se nađe na putu.“

Oduzeti pištolji

promo

Oduzeti pištolji, Foto: promo

Fotograf i ja se dogovaramo da hapšenja, ako do toga dođe, gledamo iz policijskog „džipa“. Tako je i bilo. Poslednja informacija koju naši policajci dobijaju jeste da je muškarac koji odgovara opisu viđen na benzinskoj pumpi na ulazu u Beograd. U jednom trenutku čujemo: „Evo ide automobil i verujemo da se radi o našem otmičaru.“ Sumnja je potvrđena. Za volanom je sedeo vidno uzrujan muškarac, a na zadnjem sedištu uplašena deca i žena. Na suvozačevom mestu je bila još jedna ženska osoba, njegova sestra. Tim interventne jedinice izvodi otmičara, a pretresom automobila u letvi volana nalazi pištolj. Sreća je što oružje nije upotrebljeno. Ono što je svakako zanimljivo jeste i to da je policija raspisala poternicu i za otetom ženom, zbog prevara. Bivšim supružnicima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Do kraja isteka radnog vremena smo sa Interventnom jedinicom „92” bili svedoci hapšenja mladića sa 100 paketića spida i 16 paketića marihuane.

Oružje

Alo!

Oružje, Foto: Alo!

 

Odmah uhapšeni za teško ubistvo

- Gotovo da se retko dešava da policija odmah nakon teškog ubistva uhapsi ubicu ili više njih. Interventna jedinica „92” je pre nekoliko dana zabeležila rezultat vredan pomena, jer je uhapsila četvoricu migranata koji su nasmrt izboli sunarodnika i jednog ranili. Kod dvojice su pronađeni krvavi noževi - dodaje naš sagovornik iz Interventne jedinice „92”.

Komentari (6)

Crna trojka

01.12.2016 15:32

Auu jos jedan pokusaj ATENTATA na AV !!!

branko2

01.12.2016 22:57

@Crna trojka - Jadničak,i ne znaš koji si kreten

dragan

01.12.2016 16:21

Ako sve zanate kazite koji je to kafic.Ovako znamo,ali nesmemeo da kazemo,

EPP

01.12.2016 16:59

Dojava do dojave,sve uz novinare!Malo reklame pred izbore nije lose!Ozbiljna drzava,sa ozbiljnim ministrima u kojoj svi ozbiljno i marljivo rade!

Amater

01.12.2016 23:46

PIJANI GOSTI PLACALI CIME SU STIGLI,ZNACI NI U KAFICU VISE NEMA KESA..

mik

02.12.2016 09:40

A, SVE NAM BOLJE IDE I POLITIKA I EKONOMIJA ABOGAMI I BEZBEDNOST ...I ŠTA ĆE NAM VOJSKA IMA NAORUŽANJA PO KAFANAMA ,E BLAGO NAMA SA NAMA ,SRBIJOOOOOOOO