Vatrogasci Kikinda
Rada Šegrt
Vatrogasci Kikinda

Rada Šegrt

Iako su vatrogasci brzo stigli Rajkovu nije bilo pomoći, Foto: Rada Šegrt

Požar su oko 10 sati primetile komšije koje su odmah pozvale vatrogasce i Hitnu službu, čije su ekipe došle za svega nekoliko minuta i u stanu pronašle beživotno telo Rajkova. Uzrok nastanka požara, zasad, zvanično nije poznat, a komšije pretpostavljaju da, najverovatnije varnicu izazvao plinski rešo ili, eventualno, neki drugi manji aparat na kojem je nesrećni čovek kuvao kafu.

- Dragiša je došao iz treće smene i videli smo ga kad je dolazi s posla, nešto posle sedam sati ujutro. On je svaki dan radio kao noćni čuvar na jednom stovarištu pića i s posla je dolazi u isto vreme. Tako je bilo i jutros. Otišao je u stan i, verovatno je kuvao kafu, možda je i zaspao i dogodila se nesreća. Komšije sa drugog sprata najpre su čule kako nešto pucketa, a potom su primetile kako kroz prozor izlazi dim. Požar su primetili i iz susednih zgrada iz Ulice braće Tatića. Vatrogasci su brzo došli i od velike količine dima jedva ušli u stan. Dragiša je već bio preminuo. Nažalost, ugušio se u dimu. Znamo da je imao i astmu što je oteževalo njegovu bornu sa dimom – pričaju komšije Panići i Pećanci.

Preminuli Dragiša Rajkov u stanu je živo sam u dvosobnom stanu. Ima sestru koja živi u Kikindi. Uvek je radio treću smenu, pa komšije pretpostavljaju da je uzrok požara pregrejana ringla, rešo ili neki improvozovani aparat za kuvanje kafe. Tačan uzrok izbijanaj požara i smrti Dragiše Rajkova znaće se nakon obdukcije tela na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Komentari (2)

nedjo

24.07.2016 00:06

jadan covek kad u 60 godina mora da bude nocni cuvar,pritom bolestan.. sreca za pio fond srbije

Fly away

24.07.2016 08:36

Prirodni prag za odlazak u penziju je 55g za žene i 60g za muškarce.Time se i daje šansa njihovoj deci da se zaposle i nastave tamo gde su ovi stali i uplaćuju doprinose u PIO.Ovaj sistem koji je doneo NSP i naši glupavi političari je ubistvo sa predumišljajem i starijih i mladih tj namerno uništavanje čitavih nacija koje su van sistema EU. I Dragiša je žrtva pohlepnog sistema koji hoće da mu uplaćuješ doprinose 45g i da čeka ili da ovako odapneš ili da ti daje mizernu penziju godinu dve.