Kanta beznin rezervoar deda pare prazan novčanik gorivo
Shutterstock
Kanta beznin rezervoar deda pare prazan novčanik gorivo

Shutterstock

Policija kod privedenog našla benzin, Foto: Shutterstock

Besan jer ga je nevenčana supruga Gordana R. (54) iz okoline Zaječara napustila, Zoran S. rešio je da je ubije tako je pokušao da zapali kuću u kojoj ona živi, saznaje „Alo!”.

Nasilnik je u subotu oko 21 sat došao da Gordanine kuće, a sa sobom je poneo flašu sa benzinom.

- Polio je drvene roletne, a tek kada su počele da gore, očevici su sprečili da se požar proširi. Nakon ovog neuspešnog pokušaja, Gordana je pozvala policiju. Tada je ispričala da ju je napao nevenčani suprug. Zoran je uhapšen i zbog nasilja u porodici zadržan je u pritvoru - kaže naš izvor iz policije.

Kako „Alo!” saznaje, inspektori su kod privedenog pronašli bocu u kojoj je bio benzin. On navodno pred policijom nije želeo da komentariše zbog čega se odlučio na takav potez.

- Gordana i Zoran živeli su u vanbračnoj zajednici. Ona je ipak rešila da ga napusti i započne život bez njega. Međutim, on se nije sa tim mirio i rešio je da joj oduzme život, kad već ne želi da ga provede s njim - tvrdi naš izvor.

Inače, novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici je na snazi od 1. juna i treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.

Takođe, taj zakon treba da onemogući nasilnika da bude uz žrtvu, ali i da ojača sve one koji se osete ugroženim zbog nasilnika u porodici.

Previđena je i prekršajna odgovornost za državne organe koji ne budu prijavljivali nasilnike. Novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici usvojen je pre šest meseci.

Komentari (1)

Au bre

27.06.2017 11:59

to na jugu sve neke švaleracije i vračare koje vode do ubistva!