plavsic
epa/srdjan suki
plavsic

epa/srdjan suki

Plavšić je u dresu Sparte letos gostovao na Marakani, Foto: epa/Srđan Suki

Prošlo je četiri dana otkako su fudbaleri Crvene zvezde izborili mesto u šesnaestini finala Lige Evrope. Srđan Plavšić, doskorašnji igrač tima sa „Marakane“, letos je pojačao prašku Spartu (Zvezda eliminisala Čehe u 3. kolu kvalifikacija za LE, 2:0, 1:0) i nije bio deo ekipe koja je najtrofejnijem srpskom klubu posle gotovo tri decenije obezbedila proleće na evrosceni.

Ipak, „atomski mrav“ je u četvrtak sa tribina Zvezdinog stadiona bodrio najboljeg prijatelja Slavoljuba Srnića i ostale u pobedi nad nemačkim Kelnom.

- Oduševljen sam uspehom svog doskorašnjeg kluba. Svi znamo koliko dugo je Crvena zvezda čekala da se plasira u Evropu, a čak je uspela da obezbedi i proleće. Srećan sam kao i svaki navijač Zvezde koji je na utakmici protiv Kelna bio na „Marakani“. Krivo mi je na jedan način što nisam deo ovog spektakla. Ipak, sada sam fudbaler Sparte iz Praga, ali i da sam u Zvezdi,  bio bih srećan kao što sam sada. Ne krijem da sam navijač crveno-belih - rekao je za „Alo!” Srđan Plavšić.

Adaptirao sam se u Pragu!

Novosađanin je tokom dve sezone odigrao 73 utakmice za Crvenu zvezdu i postigao 10 golova, a letos je prešao u Spartu iz Praga za milion i po evra.

- Prvih šest meseci je teško gde god da odete. Ipak, brzo sam se adaptirao. Upoznao sam sve, grad, ljude, fudbal, i sada je mnogo lakše. Takođe, imao sam malo problema sa povredama u početku, ali hvala bogu, vratio sam se. Poslednju utakmicu u prvenstvu odigrao sam celu, proglašen sam za igrača utakmice, laknulo mi je. Mnogo mi je značilo što sam dao gol Liverpulu, dobio sam na samopouzdanju - kaže Plavšić.

Slavoljub Srnić, njegov najbolji prijatelj iz vremena dok je nosio crveno-beli dres, bio je čovek odluke protiv Kelna jer je postigao jedini gol na meču.

- Nije iskoristio šanse za gol na nekim od prethodnih utakmica, a pre meča sa Kelnom sam mu rekao da ne pada, da ne klone, nego da digne glavu. Znao sam da će doći do ovoga, osetio sam da će rešiti utakmicu sa Nemcima. Mnogo mi je drago što sam pogodio i zbog njega i zbog Crvene zvezde. Nema lepšeg poklona za njega, ali i za mene kao njegovog prijatelja - dodaje krilni fudbaler Sparte iz Praga.