Mafini s tikvicama
Shutterstock
Mafini s tikvicama

Shutterstock

Mafini s tikvicama , Foto: Shutterstock

Mafini s tikvicama

Uzmite tri jajeta, pa žumanca odvojte od belanaca. Pomešajte šoljicu kukuruznog brašna, 4 kašike crnog brašna tip 850, šoljicu mleka, 400 grama svežeg sira, jednu narendanu i oceđena tikvicu, 1/2 praška za pecivo, tri kašike ulja, jednu kašičicu soli i naseckani peršun. U to dodajte tri žumanceta i dobro umešajte da se dobije smesa malo gušća od one za palačinke.
Odvojeno umutite belanca u čvrsti sneg, pa polako spojite sa smesom i sve izlijte u nauljeni kalup za mafine. Pecite ih 45 minuta na 180 stepeni.

Popajev sendvič

Shutterstock

Popajev sendvič, Foto: Shutterstock

Popajev sendvič

Propržite dva fileta belog mesa u tiganju bez masnoće, pa ih isecite na štapiće. Četiri kriške integralnog hleba namažite sirom, pa na dve rasporedite narezano belo meso, kolutove paradajza i dobro oprane listove svežeg spanaća.

Ćureći sendvič

Shutterstock

Ćureći sendvič, Foto: Shutterstock

Ćureći sendvič

Napravite ćureće pečenje i isecite ga na tanke šnite. Izbegavajte dimljeno meso jer ima 200-300 grama više natrijuma po porciji. Ćuretinu stavite između kriški hleba od mešavine integralnog brašna, koje je bogato neophodnim vlaknima. Dodajte i nekoliko listova zelene salate, krišku paprike ili nekog drugog povrća i biće to za tili čas pripremljen idealan obrok.

Integralni keks s bademima

U jednoj posudi pomešajte 240 g integralnog brašna, 120 g ovsenih pahuljica, 140 g smeđeg šećera, 100 g grubo mlevenih badema, dve kašike „neskvika“, pola kašičice sode bikarbone i pola kašičice praška za pecivo.
U drugoj posudi blago ulupajte sneg od tri belanca, dodajte žumanca, 120 ml nerafinisanog ulja, dve kašike meda i ekstrakt vanile. Sjedinite sastojke.
Vlažnim rukama napravite kuglice, spljoštite ih i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje sa malo razmaka. Pecite 15 minuta na 180 stepeni.

Energetske pločice sa pahuljicama

Shutterstock

Energetske pločice sa pahuljicama, Foto: Shutterstock

Energetske pločice sa pahuljicama

Pomešajte 150 g ovsenih pahuljica i 30 g susamovih semenki i propecite u velikom tiganju. U drugoj posudi pomešajte po 180 g iseckanih suvih marelica (brusnica) i suvog grožđa, 40 g obranog mleka u prahu, 30 g pšeničnih klica i 20 g pirinčanih pahuljica. Preko ovih suvih sastojaka prelijte smesu od 160 g kukuruznog ili pirinčanog sirupa, 80 g putera od kikirikija, vanilin šećera i pola kašičice cimeta, sve zagrejano do vrenja. Dobro sve izmešajte i istresite u posudu obloženu papirom za pečenje. Izravnajte i hladite u frižideru najmanje četiri sata.

Mafin

Shutterstock

Mafin, Foto: Shutterstock

MAFINI S VOĆNIM JOGURTOM

POTREBNO JE: 2 jaja, 110 g šećera, 65 ml ulja, 150 ml voćnog jogurta od kajsija, 220 g brašna tipa 550, 1-2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, 15 g maslaca, 60 g svežeg kravljeg sira, 4 kašičice marmalade od kajsija

PRIPREMA: Jaja i šećer mutite mikserom dok ne dobijete gustu masu. Umešajte ulje, jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo i solju. Kalupe za mafine dobro namažite maslacem i napunite do ¾ smesom. Na svaki dodajte kašičicu razređenog sira i kašičicu marmalade. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Kolač od višanja

Shutterstock

Kolač od višanja, Foto: Shutterstock

KOLAČ OD VIŠANJA

POTREBNO JE: 200 ml jogurta, čaša šećera, pola čaše ulja, vanilin šećer, 2 čaše brašna, prašak za pecivo, 200 g višanja

PRIPREMA: U dubljoj posudi penasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Nakon toga umešajte jogurt, brašno pomešano s praškom za pecivo i ulje. U namašćen i pobrašnjen pleh izlijte pripremljenu smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Pleh izvadite iz rerne, a po testu rasporedite nadev od višanja. Vratite ga u rernu i nastavite da pečete još 15 minuta.

 

 

 

Tagovi