Dragica Jovanović
M. Jošida
Dragica Jovanović

M. Jošida

Dragica Jovanović, Foto: M. Jošida

Stravičan zločin dogodio se u ulici Dejana Brankova u Beloj Crkvi, u kojoj je živeo ubijeni Mezimka.

Dragica Janković, koja je preživela pravi horor, ispričala je za „Alo!“ šta se desilo kobne večeri.

- Neki čovek je lupao na vrata. Jan je izašao i upitao je: „Šta tražiš?” Objašnjavao mi je da tog čoveka ne poznaje, a potom se vratio u kuću. Minut-dva kasnije ponovo se začula lupa na vratima i Jan je otvorio. Čula sam kako je neko tražio cigaretu, nakon čega mu je Jan rekao da ode jer nema cigarete. Usledio je glasan krik i ugledala sam okrvavljenog Jana kako se drži za stomak dok ga onaj ubada - prepričava još potresena Dragica.

Ona kaže da je gledala kako Novakov nožem ubada Jana i objašnjava da je ubica dva puta ubo Jana u stomak, četiri puta u rame i da mu je na kraju prerezao vrat.

- Posle krvavog pira Novakov me je odvukao u kuću pored, koja je u tom trenutku bila prazna. Udario me je pesnicom u glavu, stavio mi je nož pod grlo i naredio mi da se skinem. I sam je skinuo pantalone i jaknu, ostao je samo u gaćama - priča izbezumljena Dragica i dodaje:

- Isekao me je po ruci i rekao da će mi iseći jezik ukoliko budem vrištala. Naredio mi je da skinem helanke i donji veš. Pokušao je da me siluje, ali pošto je bio pod uticajem alkohola, rekao mi je da sačekam tu i otišao do Janove kuće da uzme cigarete. Iskoristila sam taj trenutak i pobegla glavom bez obzira.

Kako saznajemo, Ivan Novakov uhapšen je pola sata nakon zločina, u lokalnoj kafani.

- Posle monstruoznog zločina Ivan je u gaćama i vidno pijan seo na bicikl i odvezao se do obližnje kafane, gde je naručio piće i kafu. Rekao je pred vlasnicom kafane i kuvaricom da je ubio čoveka. One su ga smirivale i dale mu da zapali cigaretu, nakon čega je došla policija - kaže naš izvor.

U kući ubijenog Jana Mezimke juče su se okupili njegovi prijatelji i rođaci. Predsoblje obliveno krvlju i razbijena stakla govore o stravičnom zločinu koji se tu dogodio. Janovi riođaci kažu da je on bio izuzetan čovek.

- Studirao je Pravni fakultet, ostalo mu je dva ispita da diplomira. On je nedavno upoznao Dragicu i tada je počeo da proklinje svoju sudbinu - kaže jedan rođak.

On dodaje da se Dragičin bivši zet družio sa Ivanom Novakovim.

- Dragica tvrdi da Ivana ne poznaje, ali čisto sumnjnamo u to. Ona voli malo da popije, a Ivan takođe, i nisu tu baš čista posla. Ne isključujemo mogućnost da je on saznao da je Dragica primila deviznu penziju i da ju je Ivan pratio. Želeli bismo da policija podrobnije ispita ovaj slučaj jer ne verujemo da je taj Ivan tek tako banuo kod Jana - ispričao je rođak.

- U toj susednoj kući, gde je Novakov pokušao silovanje, pronaši smo flašu dopola ispijene loze i tri čaše, a komšija koji tu živi baš u tom trenutku nije bio kod kuće. Ne verujem da bi ostavio čaše na stolu. Kako smo saznali, taj Ivan je sedeo ispred kuće i osmatrao i verujemo da je čekao da padne mrak da vidi koga ima tu - rekao je Slavoljub, rođak ubijenog.
Prema njegovim rečima, kobnog dana Jan je bio kod Slavoljubove majke i žalio joj se na Dragicu, rekao joj je: „Što si me, bre, upoznala sa njom! S njom nema sreće.“

Komentari (1)

BOŽE

07.10.2017 09:38

KOLIKO OVDE TREBA ISTRAŽITELJA I SUDACA DA ODMOTA TO KLUPKO?????