Veruje u Đokovića:  Mats Vilander
profimedia
Veruje u Đokovića:  Mats Vilander

profimedia

Veruje u Đokovića na Vimbldonu: Mats Vilander, Foto: profimedia

No, uprkos njegovim kritičkim komentarima koji su protumačeni na različite načine, čak i do te mere da se stvorio utisak kako Šveđanin mrzi Đokovića, Vilander tvrdi da to nije tačno i da ne razume zbog čega narod u Srbiji tako misli.

- Nije mi jasno zašto ljudi u Srbiji misle da ja mrzim Novaka. U jednom trenutku sam pomislio da je u pitanju loš prevod, loša interpretacija mojih reči. Verovatno mnogi pamte moje kritike sa početka njegove karijere. Ali, slušajte me dobro, ja sam veliki fan Đokovića zato što je napravio dva najveća napretka koje sam video u tenisu. Prvi je promena njegovog stava iz tinejdžerskih dana i odnosa prema ovom sportu. Drugi je servis koji je bio jedna od njegovih najvećih slabosti, a sada ga vadi iz nezgodnih situacija. Pokazao je da radom može sve da se postigne - rekao je Vilander za "Večernje novosti".

Sadašnji komentator i teniski analitičar na "Jurosportu" govorio je i o Novakovim šansama na ovogodišnjem Vimbldonu.

- Đokovićeve šanse su veće nego na Rolan Garosu. Na travi više može da dođe do izražaja to što je Novak ljudski zid i vraća sve lopte. Može da prođe i sa manje agresivnom igrom, nekad je dovoljno da si vrhunski atleta i da se bacaš za svaku loptu kao fudbalski golman - rekao je, između ostalog Vilander za "Novosti".

Komentari (3)

valjevac

02.07.2017 09:29

Meni ti nisi jasan zasto toliko mrzis Noleta!Ti mislis da smo retardi ako ga pohvalis jednom u 5 godina

veca vestica

02.07.2017 12:21

Ostavi naseg Noleta na miru,i sve ce ti biti jasno.

Ja

02.07.2017 16:46

Ma nama je sve jasno..