Neoprezni Everton
TANJUG/Dimitrije Goll
Neoprezni Everton

TANJUG/Dimitrije Goll

Neoprezni Everton, Foto: TANJUG/Dimitrije Goll

Kraj - 0:0. Očigledno da su utakmice u Evropi ostavile trag na večitima, ali i teren, koji je bio u veoma lošem stanju. Zvezda je imala tri šanse, Partizan je dva puta tražio penal - kada se podvuče crta, čini se da je Stojković bio najbolji pojedinac na 155. derbiju. Posle 7. kola, Zvezda je zadržala tri boda prednosti u odnosu na komšije, a oba tima imaju meč manje.

90' I sudiji Grujiću kao da je dosta derbija, pošto je produžio meč za samo dva minuta, iako je samo prekid trajao dva minuta, a bilo je pet izmena. Niko mu neće zameriti što je malo skratio utakmicu.

88' Na južnoj tribini gori vatra, navijači gostujućeg tima su zapalili stolice. U igru je ušao Luka Adžić, zamenio je Srnića.

Grobari, paljenje stolica

V. Zogović

Grobari, paljenje stolica, Foto: V. Zogović

81' "Grobari" su odgovorili "delijama" napravivši veliku bakljadu na "jugu". Sudija Grujić je prekinuo na kratko utakmicu, koja je posle dva minuta nastavljena.

77' Napravljeno je još nekoliko izmena na terenu. U Zvezdi su izašli Pešić i Krstičić, a ušli Radonjić i Milijaš, dok je u Partizanu umesto Jankovića u igri Đuričković.

Delije, bakljada

D. J. Bužić

Sever je ponovo goreo - Foto: D. J. Bužić

68' Sumi se nije dopala izmena, umesto njega na terenu je Saša Ilić.

63' Prva šansa u drugom poluvremenu tek u 63. minutu. Srnić je spustio loptu Kangi, koji nije bio precizan.

61' Neverovatno je da se ama baš ništa ne dešava na terenu. Kako stvari stoje, sve miriše na jednu dobru "nulu"...

55' Uvodnih 10 minuta drugog poluvremena se ništa nije desilo na terenu. Crveno-beli, doduše, pritiskaju za nijansu više, ali bez konkretne prilike. "Delije" su se "oglasile" napravivši bakljadu na "severu".

20.06 Počelo je drugo poluvreme, nema izmena.

Okršaj Kange i Sume

TANJUG/Dimitrije Goll

Okršaj Kange i Sume, Foto: TANJUG/Dimitrije Goll

19.55 U pauzi, pozabavićemo se na kratko rezultatima protivnika Zvezde i Partizana u Evropi, onih koji su igrali danas utakmice. Jang bojs je iščupao bod u Sent Galenu u 91. minutu (2:2), Arsenal je pretrpeo katastrofu u Liverpulu (0:4), BATE je bio ubedljiv u Soligorsku (4:0), dok Dinamo Kijev i Skenderbeg nisu igrali. U petak, Keln je pretrpeo poraz kod kuće od Hamburga (1:3).

45' Na odmor se otišlo bez golova - 0:0. Na tribinama, prema gruboj proceni, nema više od 30.000 ljudi, što je ispod očekivanja.

40' Igra se raspmlamsala - prvo je levi bek Miletić imao najbolju priliku za goste, šutirao je iskosa, a samo minut kasnije, Boaći je idealno uposlio Srnića koji se našao jedan na jedan sa Stojkovićem, bez uspeha.

37' Ozbiljna kontra Zvezde, Boaći je mogao da matira Stojkovića, ali je štoper Miletić u poslednji čas intervenisao. Doduše, i napadaču Zvezde je lopta prešla preko noge.

34' Stojković je praktično već bio savladan - Pešić se našao u prilici, šutirao sa ivice kaznenog, ali je lopta pogodila prečku. Majstorski potez Pešića, svakako.

Derbi

Printskrin TV Arena Sport

Foto: Printskrin TV Arena Sport

30' Zvezda je za nijansu opasnija, ali nije stvorila konkretnu priliku.

22' Janković je pao u kaznenom u duelu sa Le Talekom, ali je dobio žuti karton od sudije Grujića.

20' Prvih 20 minuta prošlo je bez prilika, a "grobari" su u 18. minutu razvili na jugu šetalicu sa likom Jukića. Deo istočne tribine uzvikuje "Demir", a "jug" uzvraća sa "Jukić".

Transparent

V.Zogović

Transparent "grobara" u 18. minutu utakmice, Foto: V.Zogović

12' Što se utakmice tiče, ništa se nije zanimljivo desilo u prvih 12 minuta. Obe ekipe su oprezno ušle u meč, gledamo ne baš preterano interesantan fudbal. Boaći je imao jednu polušansu u dosadašnjem delu meča.

19.08 Došlo je i do prve tuče na stadionu, ovog puta među "grobarima", na mestu gde su ranije stajali "zabranjeni". Strasti su se brzo smirile. I "zabranjeni" su odali poštu Demiru Jukiću, kod njih stoji takođe ime ubijenog navijača, kao i jednom navijaču PAOK-a.

19.05 Grobari megafonom objavljuju na jugu: "Nema navijanja", u slavu preminulog navijača Partizana Demira Jukića.

19.03 Utakmica je počela.

18.50 Samo 10 minuta pre početka meča, evidentno je da neće biti pun stadion. Na severnoj i južnoj tribini ima dosta praznih stolica. Radnici su sređivali teren neposredno uoči starta utakmice, a tokom dvonedeljne pauze doći će do rekonstrukcije travnate podloge "Marakane". Zanimljivo je da su se samo Partizanovi igrači zagrevali, pretpostavljamo, Zvezdini su želeli da poštede travu, koja je objektivno u boljem stanju nego protiv Krasnodara.

Poslednje pripreme terena

D.J.Bužić

Poslednje pripreme terena, Foto: D.J.Bužić

 

Južna tribina Markane

D.J.Bužić

Južna tribina Markane, Foto: D.J.Bužić

 

Severna tribina Markane

D.J.Bužić

Severna tribina Markane, Foto: D.J.Bužić

 

Navijači Partizana

Marko Metlaš

Navijači Partizana, Foto: Marko Metlaš

18.35 Pola sata pre početka utakmice, kvota na crveno-bele pala je sa početnih 2.30 na 1.90. Očigledno, širom Evrope i sveta dosta se igra na domaćina.

Helikopter nadleće

D.J.Bužić

Helikopter nadleće "Marakanu", Foto: D.J.Bužić

18.25 Tapkaroši prodaju karte ispod cene - dve karte za 2.000 dinara. Na blagajnama je jedna koštala 1.200. Istovremeno, dva helikoptera nadleću stadion.

18.23 Policija je blokirala Autokomandu, kako bi sprovela navijače Partizana, koji su u korteu pošli sa stadiona u Humskoj ka "Marakani".

Policijski kordon na Autokomandi

D.J.Bužić

Policijski kordon na Autokomandi, Foto: D.J.Bužić
Policija ispred Markane

D.J.Bužić

Policija ispred Marakane, Foto: D.J.Bužić

18. 18 Prvi put u istoriji derbija, kapiten Crvene zvezde na meču sa komšijama biće stranac - Mičel Donald.

Zoran Tošić, Ivica Iliev

FK Partizan

Zoran Tošić, Ivica Iliev, Foto: FK Partizan

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić - Krstičić, Donald - Srnić, Kanga, Pešić – Boaći.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Radin, Everton - Janković, Tavamba, Suma - Đurđević.

Nešto ranije nego prethodnih sezona, Crvena zvezda i Partizan odmeriće snage 155. put u istoriji. Možemo slobodno da kažemo da će danas biti odigran derbi evropskih ekipa, s obzirom na to da su oba kluba u četvrtak izborila plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

No, taj uspeh će, bar za trenutak, obe ekipe ostaviti po strani. Odavno je poznato da je "večiti derbi" svetkovina srpkog fudbala i da ekipe osim zbog tri boda, igraju i za čast, ponos, dokazivanje... Jer pobeda u ovakvim mečevima - nema cenu!

Ostanite uz naš portal i pratite sva zanimljiva dešavanja uoči, za vreme i posle "večitog derbija". Na stadionu su naši izveštači Dragutin J. Bužić i Vladimir Zogović.

Komentari (4)

GaPr

27.08.2017 21:08

Stojkovic sacuvao mrezu Partizana, a sudija Grujic mrezu zvezde. Tako bi trebao da glasi ovaj naslov.

au hrvati

27.08.2017 23:11

@GaPr - ma sta rece jado .... e jesi mulac...

zoks

27.08.2017 21:17

ovo je beda od fudbala, nista novo!!

momazver

28.08.2017 08:58

'ESAM VAS LEEEPO SAVETOV'O...ISPUCALI SU SE. IGRAJTE SINGL X&0-2...KVOTA BILA 4..DA TE BOG VIDI.LEPO SAM UZEO 3.000.....LAGANICA.