Zatvor Pritvor Robija
Shutterstock
Zatvor Pritvor Robija

Shutterstock

Zatvor Pritvor Robija, Foto: Shutterstock

Osim toga, lica koja protivno propisima o izgradnji objekata, planiranju i uređenju prostora priključe ili dozvole da se na tehničku infrastrukturu priključi gradilište, objekat u izgradnji ili građevinski objekat za koji nije izdata građevinska dozvola, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Iz Ministarstva ističu da predstojeći postupak legalizacije dozvoljava legalizaciju jedino u slučaju ako je bespravni objekat predviđen planskim dokumentom.

"Takođe, sprovođenje postupka legalizacije ne abolira vlasnike tih objekata od krivične odgovornosti za građenje bez građevinske dozvole ili suprotno građevinskoj dozvoli, ukoliko se ona utvrdi u sudskom postupku", napominju iz crnogorskog Ministarstva.

Iz Ministarstva podsećaju da je zbog toga 2008. godine pokrenuta inicijativa da bespravna gradnja bude tretirana kao krivično delo.

Komentari (1)

Vesna Sd

23.06.2017 14:49

Hapsite redom ovaj siromasni narod,samo ne dirajte tatine sinove,estradu i mafiju,oni su ne dodirljivi.Njihove vile od par stotina kvadrata ne smeju ni da pogledaju nazovi inspekcije...Pustite "elitu" da zivi,a sirotinja u sobicku i ne treba ovoj naprednoj zemlji...