Foka u akciji
Profimedia

Profimedia

"Foka" u akciji, Foto: Profimedia

Američki specijalac Korbet D., koji je uhapšen u Beogradu i kod koga je pronađen pištolj CZ 99 sa izbrisanim serijskim brojem, prema dosadašnjim informacijama, nišanio je jednog visokopozicioniranog srpskog zvaničnika.

Cilj operacije, u koju su umešane pojedine američke privatne agencije i domaći kriminalni krugovi, jeste dalja destabilizacija regiona po modelu ubistva Olivera Ivanovića. Prema saznanjima „Alo!“, u taj posao do sada je uloženo 250.000 dolara. Praćenjem srpskih kriminalaca koji su upleteni u šverc narkotika i bliski su zaraćenim kriminalnim klanovima iz Crne Gore, srpski istražni organi sprečili su da bivši pripadnik „mornaričkih foka“, najelitnije jedinice u vojsci SAD, izazove novi haos, ovoga puta u Beogradu.

Prema svim raspoloživim podacima, njegov cilj bio je da ili ubije ili pripremi likvidaciju jednog srpskog zvaničnika iz sveta biznisa i politike, čime bi se dodatno destabilizovala Srbija i njena vlast. Likvidacija je spremana po modelu ubistva Olivera Ivanovića, koje je izvedeno profesionalno, a počinioci nisu ostavili nikakve tragove. Ovaj momenat izabran je zbog toga što se Srbija trenutno nalazi u predizbornoj groznici i procenjeno je da bi još jedno ubistvo moglo da potpali bure baruta na Balkanu.

Oliver Ivanović

Profimedia

Oliver Ivanović, Foto: Profimedia

- U poslednje dve godine Korbet D. je zaposlen u firmi „Raven militari“, koja je u protekle dve godine bila angažovana u Africi na poslu „blek sends“ (crni pesak). Najbliži saradnici Korbeta D. su izvesni Robert S. i Džej. F., koji je bio aktivno angažovan u vladinoj administraciji SAD u vreme kad se na njenom čelu nalazio Bil Klinton.

Specijalnost: navođenje jedinica

Uža specijalnost Korbeta D. u američkoj vojsci bila je navođenje jedinica u borbenim dejstvima. Prilikom boravka u Somaliji bio je u prethodnici tima specijalne jedinice, a potom je dve godine radio kao stariji instruktor u kampu za obuku specijalnih jedinica u San Dijegu (SAD). Kao razlog napuštanja američke vojske naveo je razočaranost u politiku i postupke američke vlade tokom službovanja u ratnim područjima. U poslednje dve godine radio je kao visokopozicionirani službenik privatne firme „Raven militari“.

Korbet je, inače, bivši pripadnik „mornaričkih foka“ vojske SAD, gde je službovao od svoje 18. godine. Pet godina je službovao u najelitnijem delu pomenute jedinice „Sil tim 6“. U pomenutoj jedinici proveo je pet godina, nakon čega je bio angažovan u specijalnim operacijama u Avganistanu, Iraku, zemljama Južne Amerike, a učestvovao je i u operacijama spasavanja agenata DEA (Služba za suzbijanje narkotika) u Kolumbiji, koji su bili zarobljeni prilikom pada aviona 2007. ili 2008. godine, i operaciji spasavanja američkog oficira na otetom brodu u Somaliji.

Komentari (14)

Deda

06.02.2018 12:40

Došao je još na jedno mesto da napravi zločin.

miki

06.02.2018 12:56

zna i on da mu je receno da ako bude uhapsen nestoji niko iza njega jer je ovo nezvanicna misija jer drzava iz koje je doso nezna nista o tome sam snosi posledice a za primer ga treba otrovati ili ubiti da znaju da mogu da dodju kao turisti dobro dosli a za takve poslove za koje je poslat sledi kazna .

miki

06.02.2018 12:58

ovako je ubijen i djindjic znamo da legija nije ubica .

Đorđe

06.02.2018 13:31

Treba videti da li ga ko traži zbog zločina u Somaliji i drugde pa ga isporučiti. Oni najbolje znaju šta će s njim.

Dragon

06.02.2018 13:35

Traziti ko je logistika ima tu I nasih domacin izdajnika koji su dobili pare

OOUR

06.02.2018 13:47

I, sta se sad radi???? Je l' ga pustaju kuci, mislim, posto je amerikanac, ili mu se sudi kao normalnom svetu? Eto, mislim da ce narod biti zadovoljan ako bi mu sudili isto kao sto bi ameri sudili nasem coveku, za isto delo! Ni manje, ni vise.

andras

06.02.2018 14:22

dobro mu ocitati lekciju da mu se smuci srbija dok je ziv

Španac Valjevo

06.02.2018 14:44

Smešno i žalosno. Gde u Srbiji ima ugledni zvaničnik iz sveta politike i biznisa ? Sve sam....

Prometej

07.02.2018 02:45

@Španac Valjevo - Najbolji komentar. Sve je rečeno kratko i jasno. Samo pohvale za komentar, bez ikakvog dodatka. Bezbroj ++++++

Mito

06.02.2018 14:51

Još par napomena. Ovoga smo uhvatili, da li je on mamac da ne uhvatimo pravog, za koga ne znamo da postoji? Još jedno pitanje, da li se ova ličnost kvalifikoval ubistvom Ivanovića? Na kraju Srbi zaštitnici moraju da propevaju, pošto su pod zaštitom SAD, metode Gvantanama na njima mogu da se primene, jer igraju po američkim pravilima. S poštovanjem

Esad

06.02.2018 15:24

Izvuci podatke i proslediti ga u ID ,pa neka se oni bakcu.

okins

06.02.2018 16:11

Taj je već na putu kući

Pek

06.02.2018 22:18

Mi smomngo bitna zemlja, sve tajne sluzbe su zainteresovane za nas, trose ogromne novce na planove, svetska elita se bavi nama.Bas prija znati da si poseban

miki

07.02.2018 00:03

drzava neka svat ozbiljnoi da ovi nisu dosli za djabe verovatno ih ima jos po Beogradu ovo je za vojsku i policiju bezbedonosni sektori a moguce da neko pomaze neko blizak vlasti vreme je da se agencije udruze i pokazu ko su srbi jer drzava i vlast je u pitanju .