Dortmund - Legija
Profimedia
Dortmund - Legija

Profimedia

Dortmund - Legija, Foto: Profimedia

Kiša golova padala je u Dortmundu. Borusija je savladala Legiju rezultatom 8:4, čime je oboren rekord po broju postignutih golova na jednoj utakmici Lige šampiona.

Do večeras Monako i Deportivo iz La Korunje držali su rekord. To je bilo u sezoni 2003/04, kada je klub iz Kneževine trijumfovao nad ekipom iz Galicije rezultatom 8:3.

Posle prvog poluvremena utakmice Dortmund- Legija, na semaforu je pisalo 5:2 za domaćina!

Prvi gol pao je u 10. minutu. Gosti su poveli preko Aleksandra Prijovića u 10. minutu, ali radost tima iz poljske prestonice nije dugo trajala.

Kagava je najpre u 17, a onda i u 18. minutu preokrenuo rezultat, no ludnica je tek usledila...

Igrao se 20. minut kada je Nuri Sahin odlepio Borusiju na dva gola viška, ali je opet Prijović u 24. zatresao mrežu Vajdenfelera za 3:2.

Osman Dembele je pet minuta kasnije vratio "milionerima" kapital od dva gola prednosti, da bi u 32. minutu Marko Rojs povisio na 5:2!

Do kraja poluvremena golova, ali se nastavilo u drugom delu meča.

Rojs je još jednom bio strelac u 52. minutu, a pet minuta kasnije Kušarčik je postigao treći gol. Paslak je u 81. vodio Borusiju do sedmog gola, a Nikoliks smanjio je na 7:4.

Kod oba pogotka  Legije u drugom poluvremenu, Miroslav Radović je bio asistent.

Za ubedljivu pobedu, ali i obaranje rekorda zaslužan je Marko Rojs koji je upisao het-trik na ovom meču nekoliko sekundi pre kraja.

Komentari (1)

djordje1953

23.11.2016 11:23

koja je bila kvota u kladionicama