Sastojci:
- 6 velikih krompira
- 3 šolje čedar sira
- 220 g krem sira
- šolja mladog luka
- 12 parčića slanine
Za dekoraciju:
- kisela pavlaka
- mladi luk
Priprema:
Zagrejte rernu ili gril na 200 stepeni. U međuvremenu, dobro operite krompir i izbušite u njemu nekoliko rupica. Umotajte jedan po jedan krompir u aluminijumsku foliju i stavite na gril program na 20 minuta. U činiji pomešajte polovinu čedar sira, krem sir i mladi luk, pa ostavite sa strane. Izvadite krompir i ostavite ga da se ohladi dovoljno da možete da rukujete njime. Izdubite unutrašnjost krompira, ali pazite da ne preterate. Napunite krompire mešavinom sira i mladog luka, obmotajte ih sa po dve kriške slanine i pecite na 175 stepeni 30 minuta. Zatim, dodajte preostali čedar sir i pecite još 15 minuta. Ukrasite sa malo pavlake i mladog luka i uživajte!