Dečja bolnica u Tiršovoj Tiršova
Alo!/Masanori Jošida
Dečja bolnica u Tiršovoj Tiršova

Alo!/Masanori Jošida

Dečja bolnica u Tiršovoj Tiršova, Foto: M. Jošida

Njegovo stanje je stabilno, a oporavak posle intervencije teče po planu, pišu Večernje novosti.

List piše da je operacija trajala deset sati i da je u njoj učestvovao i tim hirurga s VMA. Prema nezvaničnim informacijama, dečaku je uklonjena cista na mozgu koju je uzrokovala nesreća, a do sada se sa operacijom čekalo jer je ocenjena kao visokozirična za stanje u kome se Vuk nalazio. Ipak, lekari sa VMA sve vreme su smatrali da je operacija trebalo da bude odrađena mnogo ranije.

Iz Univerzitetske dečje klinike kažu da je intervencija nad Vukom Ercegom deo standardne procedure i da nikakvih novina u vezi sa ovim slučajem nema.

- Vuk Erceg je stabilno i njegova situacija je nepromenjena. U ovom momentu tretman koji se detetu pruža deo je standardnog lečenja i nege za stanje u kome se pacijent nalazi - kaže direktor Klinike Zoran Radojičić.

Vuk je pao niz liticu visine 15 metara, iznad ulaza u lagum u Tašmajdanskom parku, kada je pokušao da pobegne od ujeda pčele. Budući da se pri padu probio kroz oštećenu zaštitnu ogradu u nadležnosti Grada, roditelji mališana rešili su da presaviju tabak i podnesu krivičnu prijavu protiv odgovornih. Sudski postupak je u toku.

Na inicijativu dečakovih roditelja, a na zahtev Ministarstva zdravlja, hrvatski neurohirurg Darko Hudi pregledao je Vuka početkom juna ove godine. Preporučio je da se dečakovo lečenje nastavi u Nemačkoj, Belgiji ili u Rusiji, gde se nalaze specijalizovane klinike za decu u komi, ali tek kada se cista ukloni, što je sada i učinjeno.

Komentari (2)

zoki

01.12.2016 20:00

Boze pomozi da se Vuk napokon vrati svojim roditeljima i da se zajedno raduju zivotu.

vitez

01.12.2016 21:42

@zoki - Ne bi se radovali zajedno jer ne govore. A to što tuže grad možda nešto i dobiju jer su bogati, sirotinji ne bi dali.