Duško Vujošević
Alo!/Marko Metlaš
Duško Vujošević

Alo!/Marko Metlaš

Duško Vujošević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Za Nikolu Pekovića kao predsednika Vujošević naglašva da nije ispao previše pametan.

- Ja sam obaveštavao javnost šta se dešava, a kada su lični interesi došli u pitanje oni su vrlo lako pristali na ucenu da ja treba da budem sklonjen. Kad je Nikola Peković u pitanju nije ispao previše pametan. Bila su neka obećanja, koliko ja znam, da će ukoliko to uradi dugovi kluba biti pokriveni, da će klub moći da funkcioniše bez njegovih para. On je mogao da kaže sklonite ga vi, ipak sam ja trener koji je puno uradio za njegovu karijeru. Međutim, nije ispao pametan, a oni dalje nisu održali obećanje. Bio je mnogo ružan način, da se nije direktno pričalo.

Bivši trener Partizana kaže i da ne želi da priča o Predragu Daniloviću, a na pitanje koga više ceni: Nikolu Pekovića ili Ostoju Mijailovića, odgovorio je:

- Kao igrača Pekovića, mada je rano uništio svoju karijeru. Bio je veliki igrač, dok se kao predsednik nije pokazao dobar.Ne znaju da je potrebno novo znanje kad postaju treneri ili rukovodioci i da to što su bili veliki igrači im daje dobru startnu poziciju da to sublimišu i da uče za nešto novo. Ostoju ne poznajem.

Vujošević je naglasio da je Crvena zvezda znala da iskoristi sve Partizanove probleme.

- Zvezda se i pravila na račun rušenja Partizana, između ostalog. Čović je beskrupulozan čovek, ali sa velikom radnom energijom i velikih organizacionih sposobnosti. Iskoristio je pad Partizana. Posle Fajnal-fora ABA lige u Beogradu, gde smo kiksnuli i Zvezda i mi, prvo što je urađeno je da je Evroliga jednu kvalifikacionu grupu za popunu takmičenja dodelila Beogradu, a onda kada se izdejstvovalo, ne znam na koje sve načine, da Cibona odustane, Zvezda je po nekom automatizmu dobila pravo da igra Evroligu. Mnogo puta im se na svim nivoima omogućavalo da idu prečicom. Oni su znali to da iskoriste. Prošle sezone su jedan period igrali stvarno izvanredno, a Čović je spojio infrasrtukturu i mlade igrače iz Železnika sa navijačima i tradicijom Zvezde.

Duško Vujošević se prisetio i šta mu je prvi naslednik Pera Božić rekao na rastanku.

- Otišao sam sa Velimuirom Gašićem da se pozdravim sa igračima, na početku prepodnevnog treninga. Pozdravljao sam se pod punom kontrolom, iako je tim značajno bio usitnjen i svesno doveden da bude slab i cele godine pre toga je rađeno sve da tim bude demotivisan. Kada hoćete da minirate trenera, onda gledate da igrače napravite nezadovoljnim. Kako ne primaju pare, kako su nezadovoljni... Razne su tu priče postojale... Pozdravili smo se fino i onda mi Pera Božić kaže: "Dule, otkad sam došao u klub ja ovo želim'. Eto, o kojoj pameti i moralu se radi. Pomalo sam se iznendaio, mada sam bio svestan njegovih aktivnosti u ranijem periodu i da nije bio lojalan. Opet, mislio sam da je i on pametniji - dodao je nekadašnji trener "parnog valjka".