Srbija zaslužuje veliko takmičenje: Bora Stanković
Aleksandar Dimitrijević
Srbija zaslužuje veliko takmičenje: Bora Stanković

Aleksandar Dimitrijević

Srbija zaslužuje veliko takmičenje: Bora Stanković, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Rekao sam ljudima iz Svetske košarkaške federacije: “Dajte Srbiji organizaciju, platićemo avansno više nego drugi, nema problema” - rekao je Vučić.

Čovek koji je od svih Srba imao najveći uticaj u FIBA je, bez sumnje, Borislav Stanković koji je na mestu generalnog sekretara bio od 1976. do 2002. S obzirom na to da zna kako stvari funkcionišu unutra, pitali smo ga koliko je realno da mala zemlja poput Srbije dobije organizaciju.

- Treba voditi računa. Ta kandidatura, koliko ja znam, neće biti za ceo šampionat, nego samo za jedan deo njega, jer organizacija svih faza prvenstva prelazi mogućnosti našeg saveza i naše države. Ali jedna grupa ili jedan deo mogu sigurno lepo da se organizuju i mogu doprineti daljem razvoju košarke u Srbiji. To bi donelo poene celoj državi - počinje priču Stanković za “Alo!”.

Prepoznaje nacionalne interese: Aleksandar Vučić

Tanjug

Prepoznaje nacionalne interese: Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Stanković dalje obrazlaže zašto je siguran da će FIBA dodeliti organizaciju Beogradu.

- Mi smo 1994. već dobili oprganizaciju šampionata, pa nam je oduzeta zbog sankcija. I tada smo bili zreli za tako veliki zalogaj - siguran je Stanković.

Informacija da će premijer Vučić podržati Savez u nameri da dobije organizaciju, obradovala je i Stankovića.
- Potez Saveza da se kandiduje je odličan i slažem se sa premijerom da treba da podrži tu odluku - zaključio je Stanković.

SP hoće i Nemci, Katrani, Turci, Rusi...

Osim Srbije, i Izrael je potvrdio kandidaturu, a potencijalni domaćini su i Nemačka, Turska, Filipini, Katar i Rusija. FIBA će zvanično saopštiti kandidate 1. i 2. novembra, a krajem 2017. biće poznato ko će biti domaćin.