Aleksandar Vučić
Profimedia
Aleksandar Vučić

Profimedia

Aleksandar Vučić , Foto: Profimedia

Montgomeri je ocenio da je i Vučić, poput Zorana Đinđića koji je bio spreman da se pozabavi teškim pitanjima i donese promene.

"Od Đinđića nije bilo političara u Srbiji koji je bio spreman da uradi to isto. Sada Vučić jeste spreman. On je voljan da donese teške i nepopularne odluke koje su potrebne Srbiji da bi bila konkurentna u svetu i krenula napred. To nije lako", rekao je Montgomeri gostujući na RTS.

Montgomeri je rekao i da mu se kod Vučića sviđa to što je u stanju da ode u Brisel, pojavi se sa potpisanim sporazumom i da pogleda srpski narod u oči i kaže - to je loš sporazum, ali je to najbolji koji sam ja mogao da izvučem.

Bivši ambasador je ocenio i da srpska vlada uspešno balansira između Zapada i Rusije u situaciji kada su odnosi između njih pogoršani.

"Vlada hoda po ivici žileta - treba da zadovolji EU i da ima konstruktivne odnose sa Rusijom. To je kretanje kroz iglene uši, a to nije krivica Srbije, pošto su se pogoršali odnosi Rusije i Zapada", rekao je Montgomeri ocenjujući da je vlada do sada uspela da se kreće na tom putu.

On je izrazio nadu i da će odnosi Zapada i Rusije biti bolji, čime će se i pritisak na Srbiju smanjiti.
 

Komentari (3)

jo

27.05.2016 22:04

snila baba sto bi rada...dok god postoji narod koji na kraju odlucuje i ustav koji sprecava da potpis bude vazeci ako je protiv ustava...do tada se gospodine vasa najveca zelja nece ispuniti.........

Драгомир

28.05.2016 06:34

@jo - јо,ниста горе нема када процитамо НЕПИСМЕН КОМЕНТАР!Просто рецено - ГЛУПАВ!Сто би,одлуцује,спрецава,вазеци,васа зеља се неце испунити ... Ако си ти нека беба која је ономад проходала и поцела да несто као говори знајуци оно насе ПИСИ КАО СТО ГОВОРИС?Добро,да не дузим,СМУЦИЛИ СТЕ МИ СЕ ВИ СТО ПИСЕТЕ НА ПИСМУ ПОДМУКЛИХ ЕНГЛЕЗА!Срби имају ЗВАНИЧНО најбоље писмо на свету а то је СРПСКА ЋИРИЛИЦА!Srpska latinica nije savršena jer neka slova se pišu sa dva!

alek

28.05.2016 11:43

@jo - Srbi mozda imaju najbolje pismo na svetu ali ga ti nisi savladao. Ovo je velika greska administratora koji uopste pusta ovakve tekstove. Bruka koliko si nepismen.