Erdogan i Vučić
Tanjug/Rade Prelić 10.10.2017.
Erdogan i Vučić

Tanjug/Rade Prelić 10.10.2017.

Erdogan i Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić 

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić najavio je da će biti potpisan Memorandum sa turskom kompanijom "Taip" koja će investirati u Kraljevu i u tom gradu zaposliti 2.500 ljudi.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, zahvalio turskim investitorima na toj, ali i na svim drugim investicijama u Srbiji.

" Turski investitor dolazi u Kraljevo, gde će zaposliti 2.500 radnika", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da u Kraljevu danas ima 14.380 nezaposlenih.

Erdogan i Vučić

Tanjug/Rade Prelić 10.10.2017.

Erdogan i Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić 

Predsednik Srbije je podsetio da je Srbija bila jedna od prvih zemalja čiji su zvaničnici stali u odbranu ustavnog i demokratskog poretka Turske, iste večeri kada je u toj zemlji pokušan puč, koji, kako je primetio, smatra u neku ruku najvišim oblikom terorističkog akta.

Vučić je podsetio da su zvanični organi Srbije stali na stranu legalno i legitimno izabranih organa Turske i predsednika Erdogana, ne zato, naglasio je, što nam je nešto bilo potrebno, već zato što smatramo da građani samo na izborima mogu da odluče o budućnosti.

"A ne da to neko drugi čini, nasiljem, ili uz podršku stranog fakrtora", poručio je Vučić i dodao da Srbija uvek izražava svoje protivljenje bilo kakvom nasilju ili čak terotrističkom aktu, kako bi se moglo nazvati ono sto je pokušano u Turskoj pre godinu dana.

Erdogan i Vučić

Tanjug/Rade Prelić 10.10.2017.

Erdogan i Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić 

"Srbija želi čiste odnose i čiste ruke u odnosima sa državama", rekao je srpski predsednik Srbije.

"Nije ovo 1389. godina, kako neki zamišljaju. Mi smo danas u 2017. godini i hoćemo i želimo najbolje moguće odnose sa Turskom. I napravićemo ih i izgradićemo ih. To je u interesu Turske, kako sam čuo od našeg prijatelja Erdogana, a to je u velikom interesu Srbije", rekao je predsednik Srbije. 

Istakao je da je izuzetno zadovoljan postignutim sporazumima i nivoom međusobnog razumevanja i potpuno je, kaže, uveren da će u budućnosti dve zemlje graditi sve bolje i bolje odnose.

On je rekao da potpisana Deklaracija podrazumeva sastanke jednom godišnje, naizmenično u Srbiji i Turskoj, ali i brojne sastanke i razgovore ministara i konkretizaciju dogovorenog.

Vučić je precizirao da je umesto najavljenih 10, potpisano čak 12 međudržavnih sporazuma i da će još četiri biti potpisana sutra u Novom Pazaru.

Erdogan i Vučić

Tanjug/Zoran Žestić 10.10.2017.

Erdogan i Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić 

Kako je naznačio, to su sve izuzetno važni sporazumi koji doprinose pre svega ekonomskoj, ali i svakoj drugoj saradnji.

Srbija oseća Tursku kao prijatelja i "jesmo prijateljska zemlja Turskoj" ponovio je Vučić.

Predsednik Srbije izrazio je zahvalnost zbog dolaska investitora iz Turske.

Kako je rekao, u malo mesto Krupanj, koje je nastradalo u poplavama 2014. godine došao je turski investitor koji je doneo radna mesta i nadu i najavio i da će sukoro zapilsiti još 150 ljudi.

U tom kontekstu, Vučić je govorio i o turskim investitorima na jugu Srbije, u Lebanu, Žitorađi i izneo podatak da je iz Lebana u poslednjih nekoliko decenija otišlo polovina stanovništva a da je sada tamo zaposleno 350 ljudi u fabrici investitora iz Turske što je spas za tako malo mesto.

On je posebno pozvao turske investitore da ulažu u banje u Srbiji, posebno ističući Vranjčku Banju u kojoj se sada, kaže, 146 litara tople vode gubi u sekundi.

Dodao je i da su mir i stabilnost od najvišeg interesa kao i da su psoebno razgovarali o BiH i da je ponovio nepohodnost poštovanja integriteta BiH kao i RS unutar BiH.

Kako je rekao, želimo dobre odnose sa Bošnjacima i verujemo da ćemo imati podršku Turske u tome.

Erdogan i Vučić

Tanjug/Rade Prelić 10.10.2017.

Erdogan i Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić 

Erdogan: Podrška investiranju u Srbiju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je danas u Beogradu da će turskim privrednicima dati podršku za ulaganje u Srbiju, kao i da su potpisivanjem 12 sporazuma u različitim oblastima napravljeni dobri temelju za buduću saradnju.

Takođe, ukazao je da postoji prostor za povećanje trgovinske razmene Srbije i Turske sa sadašnjih 800 miliona dolara.

Erdogan je, na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, istakao da su njih dvojica, kao i cele delegacije imali danas veoma plodotvorne razgovore.

Erdogan: Bošnjacima ću reći da nisam za nacionalizam

Želim da kažem i ovde i sutra u Novom Pazaru da nikada neću biti uz nacionalizam bilo koje vrste, izjavio je danas predsednik Turske Redzep Tajip Erdogan. U vezi s Novim Pazarom ne postoji nikakav problem, kaže predsednik Turske i poručuje da će i sutra, prilkom posete tom regionu, iskoristiti priliku da Novopazarcima poruči da su oni most prijateljstva između dve zemlje, da to treba da podstiču i da cene. "Želim da kažem i ovde da nikada neću biti uz nacionalizam bilo koje vrste, a to ću još jednom ponoviti i u Novom Pazaru. Želim to da podelim s građanima sutra u Novom Pazaru", rekao je Erdogan. Kaže da Turska želi da sa Srbijom i celim Balkanom napravi korake kako bi se rešili svi problemi i "neće gledati šta će ko reći i komentaristi". Kako je naveo, Beograd i Sarajevo će biti povezani modernim autoputem, u čemu će da pomogne i Turska, a on lično bi voleo, kako je rekao, da taj put mogu da koriste i stanovnici Novog Pazara. Govoreći o putu Beograd - Sarajevo, Erdogan je najavio da će u vezi s tim srpski predsednik uskoro imati da saopšti jednu veoma dobru vest.

On je podsetio da će danas sa Vučićem učestvovati na Poslovnom forumu koji okuplja privrednike dve zemlje i dodao da su privrednici koji su iz Turske takođe u poseti našoj zemlji, došli kako bi u se upoznali sa mogućnostima za nova ulaganja i investicije u Srbiji u narednom periodu.

"Daću da ću im podršku za ulaganje u Srbiju", podvukao je Erdogan.

On je ukazao da je obim trgovinske razmene između dve zemlje sada 800 miliona dolara i nije na nivou na kojem bismo želeli da bude.

"Do kraja godine mogao bi da pređe milijardu dolara, ali ni to nije dovoljno, cilj je da razmenu podignemo na tri, odnosno pet milijardi dolara u što kraćem periodu", naznačio je turski predsednik.

On je podvukao da je Turska posebno radila na polju infrastrukture, izgradnji mostova, tunela i brzih železnica, metroa, i da je za 15 godina uspela da napravi 19.000 kilometara puteva što je dovelo do povećnja obima transporta.

Erdogan je sinoć došao u dvodnevnu posetu Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbija predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Potpisano 11 sporazuma

Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan potpisali su danas Zajedničku političku deklaraciju o osnivanju visokog Saveta za saradnju između Srbije i Turske, a ministri vlada dve zemlje nakon toga su potpisali još 11 sporazuma.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i turski ministar ekonomije Nihat Zejbekči prvi su nakon svojih predsednika potpisali sporazum, odnosno Reviziju sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske.

Ministar Ljajić potpisao je sa potpredsednikom Vlade Turske Fikretom Iijčijem i Memorandum o saradnji dve vlade na restaruciji hamama u tvrđavi Golubački grad.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar šuma i voda Turske Vejsel Eroglu potpisali su dva sporazuma o saradnji: jedan o saradnji u oblasti šumarstva i drugi, o saradnji u oblasti voda.

Ministar za urbanizam i zaštitu životne sredine Turske Mehmet Ozhaseki i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti urbanizma između dve vlade.

Ministarka Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske Ahmet Aslan potpisali su Pismo o namerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavošuoglu i srpski ministar obrazovanje Mladen Šarčević potpisali su Program saradnje u oblasti obrazovanja između vlada Srbije i Turske.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević i ministar za urbanizaciju i zaštitu životne sredine Mehmet Ozhaseki potpisali su Memorandum o razumevanju između vlada Srbije i Turske na realizaciji restauracije Bajrakli džamije u Beogradu.

Vukosavljević i ministar za Evropsku uniju Omer Čelik potpisali su Memorandum o razumevanju između vlada o realizaciji restauracije kupatila Braće Krsmanović u Beogradu.

Ministar za rad, zapoošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar poljoprivrede, stočarstva i prehrambene industrije Ahmet Ešref Fakibaba potpisali su Protokol o saradnji između resornog ministarstva i Agencije za koordinaciju i saradnju Vlade Turske na realizaciji projekta izgradnje novog objekta materinskog doma za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Beograda.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar energetike i prirodnih resursa Turske Berat Albajrak potpisali su Pismo o namerama u oblasti energetike.

Komentari (117)

Sredoje

10.10.2017 14:41

2500 novih mesta je velika stvar. Da je samo to pa se može reći: "Uspeh"! Slutim da će nam ova poseta još dobra doneti.

jura

10.10.2017 14:42

Opet će te pred turcima bježati u Hrvatsku, pa reći kako je to vekovima vaš teritorij.

Posmatrac

10.10.2017 15:03

Malo mi Erdogan deluje tuzno i umorno ,zato on treba da zna Erdogane vole vas i Srbi i Rusi garantujem a mozda i Merkelova samo se malo folira .

Tina33

10.10.2017 15:15

Bravo za izjavu da ovo nije 1389-ta nego 2017-ta godina. O tome treba podsetiti mnooooge ljude u Srbiji!

olivera

10.10.2017 15:20

Pozitivno za Srbiju, svakako!

Kastiljo

10.10.2017 15:25

Turska je ogromna zemlja koja ima dosta investicija u Srbiji i od velike je važnosti sa imamo što bolje odnose sa njom i zato puna podrska predsedniku Vucicu na unapređenju Srpsko-Turskih odnosa

Stasha

10.10.2017 15:25

Što više investitora i radnih mesta. Nezaposlenost, posebno u Beogradu, nikad nije bila na nižem stupnju! Odličnoooo

Roki

10.10.2017 15:29

Mozemo ocekivati povecanje investicije.

svojvodina

10.10.2017 15:30

Tako je!Sto vise ulaganja u Srbiju.

Moca

10.10.2017 15:32

Srbija ide čistim putem i vidi se napredak na svim poljima među kojima je i ulaganje stranih investitora.

Teodora

10.10.2017 15:33

Sve velike sile sveta saradjuju sa Turskom, posecuju Erdogana i primaju ga u posetu, samo nama Srbima ne valja sto je on dosao, samo mi imamo nesto ''pametno'' da kazemo, a ne gledamo na broj ljudi muslimanske veroispovesti koji zive u Srbiji i koliko njima znaci ovako dobra saradnja izmedju Srbije i Turske.Hajde malo manje da budemo ''pametni'' i nekada da pogledam na druge, a ne samo sebe.

Mladen

10.10.2017 16:02

@Teodora - To negativno razmišljanje imaju samo osobe ograničenih shvatanja i uverenja. Takve osobe nisu u stanju da sagledaju širu sliku pa ne mogu ni znati šta je dobro za Srbiju. Srećom, danas na čelu države su ljudi koji vrlo dobro znaju šta Srbiji i njenim građanima treba i koji se iskreno zalažu za potrebe i interese građana.

Tina33

10.10.2017 16:30

@Teodora - Sve si tacno rekla. Treba da pruzimo podrsku ljudima svih veroispovesti i da stvaramo mir i slogu, a ne rat i jaz.

Vrscanka

10.10.2017 15:33

Potpisivanje zajednicke politicke deklaracije o saradnji Republike Srbije i Republike Turske, korak napred u jacanju odnosa.

Borko

10.10.2017 15:34

Plodonosna saradnja. Značajno ulaganje Turske u razvoj naše privrede. Otvara se mogućnost za još čvršću ekonomsku saradnju.

Mirkom

10.10.2017 15:35

2500 ljudi! Sjajna vest za Kraljevo i okolinu!!

miso

10.10.2017 15:36

Investicije od strane Turske su itekako dobordosle.

max

10.10.2017 15:38

Lepo je cuti da cemo uskoro smanjiti stopu nezaposlenosti.

Plom

10.10.2017 15:41

Srbiji su neophodne investicije kako bi se smanjio broj nezaposlenih i ojačala naša privrds.

bGRGA

10.10.2017 15:42

Potrebni su nam strani investitori i dolazak novih Turskih nam daje nadu u nova radna mesta na jugu Srbije.

Kaca

10.10.2017 15:44

Nadamo se da ce Turska jos vise investirati u Srbiju,i da cemo tako smanjiti broj nezaposlenih.

Denis

10.10.2017 15:45

Odlicno, nova preduzeca, nova radna mesta.

Fafa

10.10.2017 15:46

To nam je potrebno,turske investicije.

BelayBoy

10.10.2017 15:47

Investira se tamo gde je verovatno da se investiicija isplati, u suprotnom bi bilo besmisleno

Tanja

10.10.2017 15:49

Kada je tolika nezaposlenost, 2500 radnih mesta su od ogromnog značaja!

Tanja

10.10.2017 15:50

Turska je pokazala svoje prijateljstvo prema nasoj zemlji.Dobra i uspesna saradnja je pocela.

car

10.10.2017 15:51

Potrebne su nam nove investicije Turske

Boba

10.10.2017 15:52

Србији је потребна свака инвестиција и због пословне климе и због сманјенје незапослености.

Mladen

10.10.2017 16:04

@Boba - Pogotovu sa državom kao što je Turska, koji ima ogroman broj stanovnika, razvijenu ekonomiju i koja predstavlja značajni diplomatski faktor u svetu.

mimi

10.10.2017 15:53

Znacajno je saradjivati i ici napred.

Veljko

10.10.2017 15:56

Priliv stranog kapitala je uvek potreban Srbiji.

miksi

10.10.2017 15:57

Oldicne vesti, bice novih radnih mesta za nas narod.

BIBI

10.10.2017 15:57

U Kralčjevu će biti smanjena nezaposlenost zbog dolaska Turske kompanije.

Momir

10.10.2017 16:00

Investicije su veoma vazne za Srbiju, narocito od strane ekonomski jakih i mocnih zemalja.

mima

10.10.2017 16:01

Na njihovom primeru dobre saradnje i drugi državnici će imati šta da nauče.

Branko

10.10.2017 16:02

I ocekivalo se da ce ovaj sastanak doneti dosta toga dobrog za nasu zemlju.

Mladen

10.10.2017 16:03

Ukupno 16 međunarodnih sporazuma. Ova poseta se može nazvati izuzetno uspešnom.

Mrgud

10.10.2017 16:07

Ova poseta je od ključnog značaja za Srbiju!

Kojo

10.10.2017 16:14

Svaka čast za investiciju! To će Kraljevu veoma da znači, jer se smanjuje broj nezaposlenih.

Sloba

10.10.2017 16:15

Turska zna da je Srbija ušla u fazu bržeg ekonomskog razvoja, zato će i plasirati svoje investicije.

Maric

10.10.2017 16:27

Doveo sa sobom covek 185 preduzetnika iz Turske, a mi i dalje imamo dezurne kriticare ove posete. Hoce da nas prikljuci na turski tok sto pre i kako god zna i ume, a mi i dalje imamo dezurne kriticare ove posete. Poveo sa sobom 10ak ministara kako bi se poboljsala i ojacala saradnja izmedju dve Vlade, a mi i dalje imamo dezurne kriticare ove posete. Potpisano 12 memorandumao saradnji danas, sutra jos 4, a mi i dalje imamo dezurne kriticare ove posete. Zaista nasem narodu Bog ne moze ugoditi.

Tina33

10.10.2017 16:28

Nase granice se otvaraju, razmena je sve slobodnija i bolja i to je ono sto nam treba.

marija

10.10.2017 16:32

Sto veci broj Turskih investicija u Srbiji to veca i bolja saradnja dve drzave.

Anja

10.10.2017 16:35

Svaka nova investicija dobro dodje.ovo je sjajna vest.

coa

10.10.2017 16:40

Svaka investicija je i vise nego dobro dosla. Pozdravljam saradnju sa Turskom.

Todor

10.10.2017 16:43

Nadamo se da ce Turska povecati investicije i da cemo na taj nacin ostvariti saradnju, ne samo kroz prijateljstvo.

Jela

10.10.2017 16:45

Dobra i uspesna saradnje je pocela.

bajko

10.10.2017 16:46

Sve Turske investicije su dobrodosle

aca

10.10.2017 16:52

Danas najava,a sutra već i akcija!

ivanjan

10.10.2017 16:58

Sjajna vest,svaka nova investicija je dobrodosla.

Hurema

10.10.2017 17:06

Ko god zeli i hoce da investira u Srbiju je dobrodosao.Saradnja sa Turskom ce nam dobro doci.

Dragana

10.10.2017 17:23

Prijateljstvo Srbije i Turske je od velikog znacaja.

Verica

10.10.2017 17:26

Turska je cetvrta najjaca ekonomija Evrope i ulaze u Srbiju. Ovo je dodatni podstrek nasoj ekonomiji i privredi.

Kaleee

10.10.2017 17:28

Znacajna poseta pogotovu za nasu ekonomiju.

Eva

10.10.2017 17:28

Divna vest svaka nova fabrika i investicija vise zaposlenih u nasoj zemlji.

saša

10.10.2017 17:29

Za početak su Vučić i Erdogan potpisali zajedničku deklaraciju o osnivanju Visokog saveta za saradnju izmedju dve države.Što znači daće biti ulaganja u Srbiji ,povećaćemo izvoz u Turskoj .Sve u svemu biće dobro za nas.

janko

10.10.2017 17:33

Što više investitora to bolje za Srbiju.

pera ciganin

10.10.2017 18:01

Kada god sepotpise neki ugovor sa stranom kompanijom toi je dobra vest.

Mile

10.10.2017 18:03

Nadamo se da će ih u budućem periodu sve više i biti.

pera ciganin

10.10.2017 18:06

Sa svima cemo da gradimo dobre odnose jer to Srbiji donosi prosperitet.

Bojana

10.10.2017 18:07

Svaka nova strana investicija je uvek dobro dosla u Srbiju .

hana

10.10.2017 18:08

Srbiji su potrebni ozbiljni investitori.

sanja

10.10.2017 18:09

Investicije su upravo ono sto je nama neophodno.

Kari

10.10.2017 18:11

2,500 hiljade novih radnih mesta u kraljevu,plus nove investicije koje slede.Bravo Predsedniče tako se brine i radi za svoje građane.A ne ko žuti što su uništili i zatvarali sve u ovoj državi.

Optimista23

10.10.2017 18:15

Sigurno ce ih u narodnom periodu biti jos vise. Ova poseta je od kljucnog znacaja za nasu zemlju.

Denis

10.10.2017 18:17

Turska je ekonomski razvijena zemlja i njihove investicije su dobro dosle.

saša

10.10.2017 18:29

Saradnja sa Turskom ce nam dobro doci.Ko god zeli i hoce da investira u Srbiju je dobrodosao.

Emina

10.10.2017 18:32

Svaka investicija je dobrodosla,a nadamo se da ce ih u narednom periodu biti jos vise.

Kiki1

10.10.2017 18:33

Turske investicije su uvek dobrodosle. Tako nesto nam i treba.

Kiki1

10.10.2017 18:33

Svakako da su Srbiji potrebni ozbiljni investitori, a Turska je jedna od njih.

Kiki1

10.10.2017 18:34

Nova radna mesta , sto je zaista sjajna vest. Ovako nesto nam je i potrebno.

Majkan

10.10.2017 18:42

Odlicne vesti kao sto je i ocekivano... Predsesnik Vucic je uspeo da obezbedi jos jednog velikog investitora kojo ce zaposliti vise od 2000 ljudi.

Sanja

10.10.2017 18:49

Svaka investicija nam je dobro dosla. Uspesna saradnja izmedju Srbije i Turske puno obecava.

Beatrice

10.10.2017 18:54

Značajan uspeh za Srbiju.

uki

10.10.2017 19:09

samo neka se otvaraju nova radna mesta, polako i plate krecu na gore

Pjer

10.10.2017 19:15

Veoma značajno tursko ulaganje i smanjenje nezaposlenosti !!

dejo

10.10.2017 19:27

Svaka nova investicija je dobra.Treba iskoristiti sve ponude i šanse.Biće novih radnih mesta i poboljšaće se životni standard građana.

saša

10.10.2017 19:32

Pozdravljam ivesticiju u Kraljevu ,Lebanu ,Žitorađi,Nišu,Vladičinom Hanu,Aleksincu i drugim mestima ,očekujem od današnjeg susreta još turskih investicija i boljitak za Srbiju.

miki

10.10.2017 19:44

Turska je ogromna drzava i sve pohvale za dogovor da unapredimo saradnju.

Kristina

10.10.2017 19:49

Ne mogu da iscekam nova radna mesta. Veoma se radujem tome.

brka

10.10.2017 19:51

Svako investiranje u ulaganje u nasu zemlju je pokazatelj da Srbija ide napred!

Vera

10.10.2017 20:00

Sve dok je ovo dobro za narod, zelimo sto bolju i uspesniju saradnju sa ovom zemljom.

loka

10.10.2017 20:03

Turski investitori su itekako dobrodosli kod nas. Nova radna mesta donose svima dobro!

Karolina

10.10.2017 20:24

Turskim investicijama znacajno ce se povecati stopa zaposlenosti u Srbiji.

Tanja

10.10.2017 20:32

Turske investicije su od velikog znacaja i koristi za ekonomski napredak Srbije.

seka

10.10.2017 20:32

samo da krenu Turci da ulazu bice nam mnogo bolje

Rale

10.10.2017 20:38

Turska i Srbija mogu da unapredjuju ekomonsku saradnju, sto je odlicno za ekonomski razvoj nase zemlje.

Sanja

10.10.2017 21:20

Svaka ivesticija je dobrodosla u Srbiju.

ivke

10.10.2017 22:05

To sto Turska zeli da ulaze u Srbiju je znak da su dve zemlje u jako dobrim odnosima.

Lara

10.10.2017 22:18

Dobro je sto saradnja izmedju Srbije i Turske ide uzlaznom putanjom.

aleksandra60

10.10.2017 22:23

Danas je veliki dan za Kraljevo 2500 ljudi dobice posao .

Saška82

10.10.2017 22:29

Potpisano je i više sporazuma nego što je planirano, što pokazuje otvorenost obe države za produbljivanje bilateralnih odnosa. Prijateljstvo Srbije i Turske je veliko i iskreno.

Gale

10.10.2017 22:33

Turska je veoma velika i jaka zemlja. Moramo saradjivati na svim poljima.

Marjan

10.10.2017 22:40

Odlicne vesti. Potrebno nam sto vise stranog ulaganja. Sa Turskom imamo dobre odnose a nadamo se da ce biti i bolji. Vazno je da pokrenemo sto vise radnih mesta i da konacno nasa privreda ide na bolje.

Hedona

10.10.2017 22:56

Turski investitor dolazi u Kraljevo, gde će zaposliti 2.500 radnika. Kruševac konačno mora da postane privredni razvojni centar koji će omogućiti mladim ljudima da se zapošljavaju.

Fedor

10.10.2017 23:00

Ovoj našoj napaćenoj zemlji svaka investicija je dar s neba.

Darko

10.10.2017 23:05

Srbija dobila jos jednog saveznika!

Sandra

10.10.2017 23:09

Uz turske investicije nasim mladim ljudima se smesi bolja i lepsa buducnost u Srbiji

Pepi

10.10.2017 23:16

Turska je veliki investitor i saradnja sa njima ce mnogo znaciti Srbiji!

Azra

10.10.2017 23:23

Veliki je ovo dan za Srbiju. Potpisani mnogi sporazumi. Obezbedjene nove turske investicije. A i pokazali smo se kao pravi domacini!

Pinki

10.10.2017 23:48

Kultura pre svega.

Nikolina

11.10.2017 00:07

Danas je jos jednom celi svet u Srbiji.

Seka

11.10.2017 01:21

@Nikolina - Ali se nadam da ce se ubuduce cesce desavati da ceo svet bude Srbija

saaa

11.10.2017 00:34

Svako novo radno mesto nam je bitno

Lemi

11.10.2017 04:25

Verujem da ce i ova poseta uroditi plodom i biti dobra za Srbiju

jeca

11.10.2017 06:05

Svaka nova investicija Srbiji dobro dodje.

NIKOLINA

11.10.2017 06:33

Aleksandar Vucic je izuzetno zadovoljan postignutim sporazumima i nivoom medjusobnog razumevanja i potpuno je, uveren da ce u buducnosti dve zemlje graditi sve bolje i bolje odnose. Ovo je svakako bio znacajan dan za nasu drzavu i njene gradjane.

Marta

11.10.2017 07:17

Nove investicije za nova radna mesta i napredak Srbije.

katarina

11.10.2017 07:20

To smo ocekivali i docekali.

seka

11.10.2017 07:30

Svaka cast Erdoganu,svaka investicija u Srbiji dobro dodje.

Brana

11.10.2017 07:42

svaka cast, ponosna sam

mala

11.10.2017 07:52

Verujem da se moze postici saradnja sa Turskom drzavom.

Sasa

11.10.2017 08:09

Veliki ce uspeh ce biti otvaranje fabrike, donece veliko dobro bliski odnosi Turske i Srbije.

sanja

11.10.2017 08:10

Dolaskom sve vise investicija Srbiji predstoji bolja buducnost.

Jefimija

11.10.2017 08:18

Saradnja sa Turskom nam je dobro dosla

AN

11.10.2017 08:23

Ovaj uspešan dogovor je pomerio napredak Srbije za jedan stepenik.

Death Row

11.10.2017 08:58

Svaka nova investicija i otvaranje novih radnih mesta je znacajno za Srbiju!Definitivno se moze reci da nasa ekonomija stoji mnogo bolje i da ce zivotni standard u narednim godinama biti bolji nego ikad!