Aleksandar Vučić
Petar Dimitrijević
Aleksandar Vučić

Petar Dimitrijević

Aleksandar Vučić, Foto: Petar Dimitrijević

On je rekao da će Fijat nastaviti da radi u dve, ne u tri smene, ali da je budućnost ove fabrike u Srbiji zagarantovana.

- Fijat će još mnogo godina ostati u Srbiji - rekao je Vučić i dodao da je deficit Srbije 3,9 milijardi.

- Gotovo da nemamo deficit. To je ubedljivo najbolji rezultat u proteklih 10 godina - rekao je premijer i dodao da nas je Bregzit pogodio, zbog rasta dolara, ali ne tako drastično.

On je ponovio i da je Srbija ostvarila zavidan piveredni rast.

- To su postigli građani Srbije i Vlada Srbije. Ovo je među najmanjim deficitima u Evropi. Takođe, imamo dobra rast industrije od osam odsto - rekao je premijer i najavio otvaranje novih fabrika.

- Najveći rizik je u regionalnoj stabilnosti. Mi ćemo nastaviti sa odgovornom politikom, bez svađa i horskih odgovora. kako nam predstoji veliki broj različitih godišnjica, hoću da kažem da sam ponosan što sam premijer države koja poštuje tuđe žrtve i osuđuje zločine koje su počinili pripadnici naših naroda. Nisam razumeo hajku i priču vezanu za Srebrenicu - rekao je Vučić. On je podestio na incident kada je prošle godine pokušao njegov linč.

Javna preduzeća

Poboljšava se situacija u javnim preduzećima, ali ima tu još mnogo posla, rekao je Vučić i dodao da sada vodimo politiku čistih računa.

 

- Srbija nikom nije otirač i nas niko neće da gazi! - rekao je Vučić i dodao da Srbija nikome ne preti, niti će. 

Premijer je rekao da nije mogao da sakrije razočarenje sa zvaničnicima EU što nam nisu otvorili poglavlja.

- Sve smo ispunili. Rećiću im da će Srbija nastaviti svoj evropski put. Moraju da nam kažu šta to nismo dobro uradili, a ne da nam zavrću uši - rekao je Vučić, pa se osvrnuo na incident na srpsko-hrvatskoj granici, kada je sa hrvatske strane započeto podizanje žice:

- Kakve su to dečije igrice? - upitao je Vučić.

- Nikada nisam najavljivao da će nam otvoriti poglavlja, kao što danas prenose neki mediji. Rekao sam "ako hoće - hoće, ako neće - neće". Insistiram samo da nam kažu šta to nismo obavili - rekao je povodom odluke EU da nam ne otvori poglavlja.

- Ono što ne mogu oni da promene, to su ovi izvanredni ekonomski podaci, a to je rezultat našeg rada. Ono što zavisi od drugih, to prepuštam drugima, ali moraju jasno da objasne što nisu otvorena poglavlja - rekao je Vučić i dodao:

- To je zato što neko ne može da se pomiri sa tim da se Srbija uzdiže. Građani Srbije su radili vredno i ostvarili veliki rezultat. Na tome sam im zahvalan i čestitam im - rekao je Vučić i dodao da ima ogromno poverenje u Angelu Merkel. Na pitanje ko "radi o glavi Srbiji" vučić je rekao:

- Mislim na mnoge u regionu, ali i na neke u svetu! - kazao je Vučić i podsetio da srbija procesuira zločince, ali da nije tako i u regionu.

- Još niko nije kriv za kopanje očiju Srbima, a sad će još i da traže reparaciju. Ekonomski rastemo, stićićemo ih sve i prestići.

Vučić se osvrnuo na "unutrašnjeg neprijatelja":

- Mnogo je onih koji bi želeli sada ovde da me pokopaju, ali to ne mogu, jer sve brojeve imam u glavi. Oni bi hteli da Srbija opet bude otirač, ali to vreme se neće vratiti.

Veza formiranja Vlade sa Mikonosom

Na pitanje što nije još formirao Vladu, Vučić se zapitao zašto bi žurio:

- Što da brzam, da bi svi mogli da odu na more? Da bi išli na Mikonos i Santorini? Ne pada mi na pamet. ako ja mogu da ustanem u četiri ujutru d aidem u Torino, mogu i oni da budu strpljivi.

Na novinarsko pitanje na koji će način Srbija pomoći Fijatu i da li će trajno ostati dve smene, premijer je odgovorio da će dve smene ostati trajno, a da se on nada povratku treće smene.

- Vozilo 500L ima najbolju prodaju u Evropi u toj klasi. Moj je posao da molim Putina i Medvedeva da što pre dobijemo mogućnost izvoza u Rusiju. I ne samo vozila, nego i delova.

Govoreći o protestima u Srbiji, vučić je rekao da ni jedan demokratski protest neće biti zabranjen, ali i da jedva čeka sledeće izbore da vidi da li će te snage imati jednocifrene ili dvocifrene rezultate.

PITANJA IZ SAOPŠTENJA STRANKE O ŽELEZARI

Na novinarsko pitanje kako objašnjava oprečne izveštaje o poslovanju Železare u Smederevu poslednjih godina, Vučić je rekao:

- Nerado odgovaram na pitanja koja su prepisana iz saopštenja političke stranke, naročito one koja je draga Miroslavu Miškoviću. To su oni ljudi što su došli da mi prete, pa su brže bolje pobegli (Dosta je bilo Saše Radulovića prim. aut.) To govori da nećete ni vi ni oni da priznate uspeh. Za jednu drugu fabriku smo dali devet i po puta novca od Železare - rekao je Vučić i dodao da mediji mogu da pišu šta hoće, a on će nastaviti da radi najbolje za Srbiju. 

ŠTO VLADE NEMA?

Ima još stvari koje hoću da rešim, hoću da dobro izvagam. moram d aodaberem ljude koji hoće da se bore. Vlada će biti formirana u zakonskom roku. Ja ne idem nigde, a ovi ostali žele da se sunčaju što pre i kupaju se u slanoj vodi - rekao je Vučić ne želeći da precizira sa kim je sve razgovarao u drugom krugu, bez kamera.

BREGZIT I PISMO SI ĐINPINGA

- Zašto Velika Britanija, zemlja koja izlazi iz EU, odluči da iz "tehničkih razloga" blokira put Srbije u EU, ne znam. Mi sa Britanijom želimo najbolje odnose, a kako će oni da se ponašaju to je na njima - rekao je Vučić. On nije želeo da imenuje one zemlje koje se hvale time što su zaustavili Srbiju na putu u EU i ponovio da zato ekonomski rast ne mogu da nam zaustave.

- Jako je dobra vest da nam je predsednik Kine Si Đinping poslao pismo u kome izražava zadovoljstvo zbog boravka u Srbiji, a to što to nije propraćeno adekvatno u medijima, ne čudi me. Ovde siu samo loše vesti ono što se traži - zaključio je pemijer i još jednom čestitao građanima Srbije na ekonomskim uspesima.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Komentari (18)

RODOLJUB

01.07.2016 17:04

O majko božja!. Ko je vodio pregovore? Za otvaranje poglavlja. Ko je odgoboran? Kako smo nerazuman i neobrazovan narod!!!

Staza sa preponama

01.07.2016 17:34

A kakve su to decije price? Svi radimo,sve ce da radi,malo si podviknuo u Briselu,malo usput hrvatima,muslimanima i domacim izdajnicima!! Malo se spoplices u tom trku jedino u Bg. Vladu ne mozes da formiras,narod ti ne veruje i sve glasnije to pokazuje! Pa videcemo da li se brojke u tvojoj glavi slazu sa stvarnim stanjem.

lili

01.07.2016 18:10

"PREMIJER SE OBRATIO NACIJI Vučić: Srbija nije otirač da je gaze! " E moj VULE, ali tvoj NAROD gaze tvoji zaposlenici iz drzavne sluzbe. Srbija se sve vise uzdize i ima izvanredne ekonomske podatke- kazes- ali jadan srbin to jos ni u cemu ne oseca.

bacim pogled i poludim

01.07.2016 18:14

Cemu sluze te konf. za stampu, da se spomene Mikonos i Maldivi? On kaze za Hrvate da su budale sto su postavljali ogradu, bas lepo izrazavanje. Prvo je obecao vladu do 16. juna a sada spominje zakonski rok.Neka se ne ljuti na opoziciju sam je obecavao vladu sto pre.

slavko

01.07.2016 23:02

@bacim pogled i poludim - jadan onakoga ti branis ubijaju ti srbe na kosovu a ti ni uvom ne mrdas sretno ti bilo u uniji

penzionerka

01.07.2016 18:17

OK premijeru, a sta je sa nasim zivotnim standardom i jos uvek velikom nezaposlenoscu? Sta je sa nasim penzijama sa kojima smo osudjeni na polako umiranje bez mogucnosti mnogih od nas da se lecimo? Molim te da ne bude ona naroda: taman sam konja naucio da ne jede, a on crko! I jos nesto: ne mozes da volis Srbiju vise od mene jer u tu ljubav su utkani grobovi i krv mojih predaka!

dino

01.07.2016 18:50

Ne mislim da Srbiju bilo ko gazi. Srbiju i region gaze isti oni koji su gazili region i Srbiju od devedesetih do sada. Sram vas bilo, 25 godina unistavate i jos niste stali.

miki

01.07.2016 20:25

Baki jeste na žalost

stručno

01.07.2016 22:23

Ponesi sa objašnjenjem i kišobran,tako je počelo sve!

sole

01.07.2016 23:21

Srbiju ne sme niko fa gazi i omalovazava od Vas stranaca, sem nas politicara koji smemo i mozemo sve nasem narodu.izabrali su me/nas. zeleli ste gledajte i uzivajte narode srpski.penzioneri vi ste uzdanice,strpite se jos malo.

Slavko

02.07.2016 03:53

NAROD JE OTIRAC A MINISTRI I POLITICARI GA GAZE I OLOSU KUPUJU OD UKRADENIH PARA PENTHAUSEVE ZA 400000EVRA ODAKLE TE PARE MRKI DA KUPI BEKUTI STAN?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Dinko (1.)

02.07.2016 09:12

Ovaj čovjek, danas veliki konvertit i mirotvorac, nikako ne može shvatit da postoje procedure koje su davno utvrđene, još dok je on prodavao kao trgovački kalfa vide (šarafe) i brokve (ekse-re) u Londonu u rinfuzi, i dok je cetni-kovao u Skupštini Srbije i po mitinzima u Hrvatskoj. On ne poznaje i ne priznaje procedure, nego jednostavno stvara situacije svršenog čina, sam postavlja rokove u prisustvu EU zvaničnika i na konferencijama za medije koje organizira poslije susreta sa njima.

СЕНОВИЋ

02.07.2016 09:23

Чувам овце крај зелене јове...........

Dinko (2.)

02.07.2016 09:24

AV divio se Merkelovoj,a zatim proglasio da kad ona nešto odluči tako mora biti.Potom je umislio kako je njemu neko nešto obećano,samo zato što nitko ne demantira njegove percepcije,zamišljenu dinamiku i projekcije ulaska SRB u EU.Djelomično je za to kriv i moj bodul sa Broča,rođen u Makarskoj,studirao i živi u BG,ex ambasador Srbije u Berlinu,ex Hrvat,Ivo Visković.On je infiša,uvrtio sebi i Vučiću u glavu:"Drž`se Nemačke,neš pogrešit,ostali su sitna boranija".Ne viruj Turčinu,a kamoli poturici.

lola

02.07.2016 14:01

tebi jeste,i zato nam je ovako !

Драгомир

02.07.2016 14:55

БОГ ДАЈЕ ЗДРАВЉЕ А ЗА ПАМЕТ ВЕЋ ЈЕ ЗА ПО НЕКЕ КАСНО!Ко схвати ће да ме разуме.Само слушамо кукумавчење ,,Они нама ово а ја нећу да им контрирам,,?Ванредним изборима вратио пропале политичаре да опет слушамо њихове глупости?Накупци по пијацама са ценама за бога не знају?Прецедник Србије поклања војсци сабље а машиновође умиру на локомотиви?Ало,Вучићу од умора,несанице и стресова пате ти машиновође а не смеју да посете психијатре јер тиме доказују да су луди?Зато се лече алкохолом?А срце ...

Сава Прокоповић из Ритопека

02.07.2016 22:00

Врати мандат Вучићу.

Драгомир

02.07.2016 22:06

Познато је да је ономад машиновођа у Нишу умро на локомотиви а то није први случај?Нишке машиновође организују састанак да виде шта ће и како ће.Дошла два шиљокурана који су се представили КАО МЕНАЏЕРИ ТЕРЕТНИХ ВОЗОВА!То се сада зове КАРКО ВОЗОВИ?Геџа србин не зна шта је теретни воз а мора да зна шта је карго?БУКВАЛНО СУ ПОНИЖАВАЛИ МАШИНОВОЂЕ КОЈИ СУ УСТАНОВИЛИ ДА МАМЛАЗИ СЕ НИКАДА НИСУ НИ ИГРАЛИ СА ВОЗИЋИМА.Да не би били линчовани утекли су кроз прозор!А само је требало више слушати машиновође