Potpredsednik Partizana: Milorad Vučelić
Aleksandar Dimitrijević
Slavko Ćuruvija

Nebojša Raus

Slavko Ćuruvija, Foto: Nebojša Raus

Tokom svedočenja Vučelić je potvrdio je da je optuženi za likvidaciju, Miroslav Kurak, koji je sada u bekstvu, u to vreme bio pripadnik njegovog obezbeđenja.

"U to vreme Kurak bio je u mom obezbeđenju, ali toga dana, bio je Uskrs, tako da niko od pripadnika obezbeđenja nije bio sa mnom", rekao je Vučelić navodeći da mu je "prijatelj Zoran Đinđić javio da je Ćuruvija ubijen".

On je pojasnio da je anagažovao Kuraka pošto je ostao bez službenog obezbeđenja posle smenjivanja u stranci, a po savetu Jovice Stanišića i Franka Simatovića, tadašnjih starešina u DB-u.

Mediji su preneli i da je Vučelić sudu detaljno govorio o telefonskom broju koji je locirala bazna stanica u blizini mesta ubistva, a koji je koristilo njegovo obezbeđenje.

"Nabavio sam im kartice za mobilne telefone, to je jedino na osnovu čega sam dovedem u vezu sa ovim. Jedan broj je koristio Kurak, ali ne znam koji", rekao je Vučelić.

On je potvrdio da su se Ćuruvija i Mira Marković viđali, jer "Ćuruvija to nije ni krio".

"Iz tog odnosa su proizilazile razne nerpilike u SPS, razna tračarenja", rekao je on i naveo da misli da se Ćuruvija viđao i sa Slobodanom Miloševićem.

Pored Njega danas je ispitana udovica Luke Pejovića koji se pominjao kao mogući izvršilac ubistva Ćuruvije.

Ona je rekla da misli da njen ubijeni suprug nema veze sa ubistvom i da je strahovao za svoj život kada su gradom počele da kruže priče o njegovoj umešanosti.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, pripadnik tog centra Ratko Romić i Milan Kurak, koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva.

Radonjić i Romić se nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru 2014. godine.

Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.
Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo.

Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu u glavu.

Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.

Komentari (2)

Mutne i

15.05.2017 18:49

prljave igre!!!!!

bugi

16.05.2017 03:14

Jadni vi naivni ,nemozete Kuraka pronaci...