Suđenje Presuda Sud Pravosuđe
Shutterstock
Suđenje Presuda Sud Pravosuđe

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

U saopštenju VSS je naveo da je neprimereno, neprofesionalno, neetičko, a pre svega, protivzakonito izveštavanje TV Pančeva, zasnovano na nedozvoljenom komentarisanju sudskih postupaka i odluka, iznošenju neosnovanih optužbi i glasina, objavljivanju ličnih i porodičnih prilika i neovlašćenom objavljivanju fotografija članova porodice sudije Simonović.

To predstavlja, kako je naveo VSS, protivustavni napad na samostalnost i nezavisnost sudstva, kao i zastrašivanje nosilaca sudske vlasti.

"Grubim narušavanjem samostalnosti i nezavisnosti sudija kao najviših ustavnih garancija direktno je napadnut ustavni poredak Republike Srbije i izvršeno ometanje pravde kao krivično delo propisano Krivičnim zakonikom", navodi se u saopštenju najvišeg sudskog organa.

VSS je reagovao povodom niza tekstova i reportaža objavljenih na web stranici TV Pančeva, a emitovanih u informativnom programu pančevačke televizije kao što su: "Politička presuda Stanke Simonović'' od 11. aprila, "Da li je predsednica Višeg suda iskoristila položaj u privatne svrhe?'' od 12. marta, i ''Veštine napredovanja predsednice Višeg Suda u Pančevu'' od 13. aprila.

VSS je pozvao sve medije, profesionalna udruženja i ostale činioce da se uzdrže od ovakvog postupanja u cilju očuvanja ugleda suda i sudija.

Komentari (10)

Pera Detlic

19.04.2017 14:34

Drzavni udar!

MILE

19.04.2017 14:43

MORE KAKO SUDITE POKVARENO TREBA MOTKE NAROD DA UZME. NIJE PO MERI VUČIĆA IZVEŠTAVANJE. KAO ŠTO RADE SVE OSTALE TV I ŠTAMPA

Sudija??

19.04.2017 15:39

Kako nas maltretirate i zlostavljate i radite mimo zakona uz podrsku suprotnim stranama, majke se ubijaju, deca ostaju siročici, parnice i ostavine stogodišnje! Lele majke ko ste vi izdržavani o trošku naroda a radite protiv naroda? Kakvo nezavisno a stranke u postupku stradaju? Isti ste popovi. Cast pojedinim sudijama.

Kadrija te

19.04.2017 15:41

tuži, Kadrija ti sudi. Sramota su mnogi za ovaj narod.Počecemo da vam javno prezentujemo sudske odluke! Da se javno vidi ta vaša nezavisnost. Sramota, mbogi su umrli a nisu dočekali pravdu.

Sve presude

19.04.2017 15:55

čiji postupci su trajali od 2005. pa do danas, držim i čekam da ih javno prezentujem javnosti. Kačacu ih po banderama od Subotice do Beograda, Uba i Valjeva. Ni slučajno da mi se niko nije usudio da mi protivureči i poziva me na jnformativne razgovore. Od 2005. a koja je danas?

IMA PRAVNIKA

19.04.2017 15:59

I to dobrih. Narod ce donositi svoje presude i rešenja po kojima su ošteceni i napravicemo ZBIRKU PRESUDA I RESENJA, na čijoj pozadini stoje imena sudjija koji su nezavisni a narod strada. Nace se valjda neki humani pravnik da pomogne ojadjenom narodu. Pozdrav za najboljeg sudiju ako je još sudija Aleksandra Pančevskog. To je jedini pošten sudija.

Nezavisno

19.04.2017 16:57

pa po ledjima naroda! Nezavisno pa na budzet poreskih obveznika.

Gde je onaj

19.04.2017 17:30

ili ona sudija što uze decu i majka sa 31 god u grob??????? Nezavisno a sramotno sudstvo.

milos

19.04.2017 17:53

@Gde je onaj - Tu je i samo neka nastavi tako da radi.

jasmina

19.04.2017 23:43

Nisu ovde ugrožene sudije,novinari,građani ,.... ovde dolazi u opasnost država! Evidetna je namera da kriminalci ovladaju i pokore sistem. Privatne tužbe protiv novinara i hajku na sudiju je organizovala kriminalna grupa narko dilera,ubica,reketaša sa partiskim knjižicama.