Olimpijski šampioni: Vaterpolisti Srbije
A. Dimitrijević
Olimpijski šampioni: Vaterpolisti Srbije

A. Dimitrijević

Olimpijski šampioni: Vaterpolisti Srbije, Foto: A. Dimitrijević

"Umesto da se svi zajedno radujemo najvećem uspehu srpskog sporta u Riju, olimpijskom zlatu na koje je naš najtrofejniji sport čekao punih 28 godina, i koje je tako ubedljivo osvojeno, posebno velikim trijumfom u finalu protiv Hrvatske, odmah su počele da se odapinju otrovne strele prema zlatnim vaterpolistima, njenim najistaknutijim članovima i čelniku VSS", navodi se u saopštenju.

VSS je naveo da ne želi da kvari slavlje i da neće dozvoliti da ga "razne struje uvuku u političke obračune".

"Jedna krajnje sportska izjava izvanrednog sportiste Andrije Prlainovića, velikog patriote koji se opredelio da brani boje ove države, a ne u kojoj je rođen, koji je osvojio u vaterpolu sve sve što se osvojiti može, i sa Partizanom i Crvenom zvezdom pokorio Evropu u Ligi šampiona, zabrinutog za sudbinu klupskog vaterpola, iskorišćena je za lavinu napada najnižeg nivoa", navodi Vaterpolo savez Srbije.

"Kojoj struji to smeta što imamo zlatnu generaciju vaterpolista, koji ne znaju šta je to otkaz reprezentaciji, ili nepoštovanje obaveza i koji uvek ističu zahvalnost državi koja ih nagradjuje za ono što su krajnje pošteno zaradili u bazenu", pita VSS.

VSS je istakao da je nakon toga krenuo napad i na predsednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapića, koji je uspeo da stabilizuje vaterpolo organizaciju".

Vaterpolo savez je upitao i kojoj struji smeta selektor Dejan Savić.

"I, ne samo da je, pokazujući patriotizam, odoleo svim pozivima i odbio finansijski mnogo isplatljivije ponude, spreman da do kraja vodi ove zlatne momke koji su, svi zajedno, uložili mnogo truda da budu ono što jesu - najbolji na svetu na svim frontovima", navodi se u saopštenju.

VSS je potom upitao i kome smeta to što se uvek zahvaljuje državi na pomoći.

"Kome to smeta što tako uspravno dižemo srpsku zastavu i uvek se zahvaljujemo državnom vrhu, premijeru i predsedniku Srbije, bez čije konkretne podrške i prepoznavanja problema u najtrofejnijem sportu - ne bi bilo ni ovih uspeha na koje smo toliko ponosni", dodaje se.

Zahvaljujući naporu Vlade Srbije, kako se dodaje, Srbija će dobiti Nacionalni vaterpolo trenažni centar u Vrnjačkoj Banji, "gde će se stvarati novi olimpijski šampioni".

"A neka struje i dalje rade. Neće nam potamneti sjaj ovog olimpijskog zlata, isto kao što nam ne mogu okrnjiti sva zlata ovih divnih ljudi i sportista koji tako veličanstveno brane boje svoje Srbije", zaključuje se u saopštenju VSS.

Komentari (4)

nikola023

24.08.2016 19:58

Jel stvarno nekome od vaterpolista bitno bilo cije misljenje. Bre udjes u vodu i pregazis sve, i ne osvrces se na komentare, zlobnici nek šize drugo nistta ne mogu.

ravnogorac

24.08.2016 22:00

ma kakve struje, ima samo monofazna. Svaka cast nasim sportistima, dobice zasluzenu nagradu od premijera naravno on to iz svog dzepa daje pa zato i njemu licno zahvaljuju a mi poreski obaveznici mi nedamo nista! Zamolio bih VSS da pitaju svog premijera kad ce da mi da subvencije za poljoprivredu jos ni corav dinar nisam dobio imam da dobijem 35e ali nema MOREEEEE

vitez

24.08.2016 22:24

Ma to je poslužilo Premijeru da napadne predhodne, Vučić muti potok i pravi bujice.

JECA

24.08.2016 22:41

@vitez - Vaterpoliste niko nije prozivao,oni su ti koji prozivaju i sada od svega prave s....