Dušan Tadić, Nejmar
Profimedia
Ljubinko Drulović

Marko Metlaš

Ljubinko Drulović, Foto: Marko Metlaš

Euforija u vezi sa žrebom za Mondijal u Rusiji koji je Srbiju svrstao u grupu E zajedno s Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom ne jenjava, a upravo bi to moglo da bude pogubno po srpski nacionalni tim.

Veliki naboj protiv Švajcaraca

U vezi sa mečom protiv Švajcarske po društvenim mrežema već se lagano vidi doza nacionalizma, budući da u toj ekipi igra mnogo igrača poreklom iz Albanije.

- Sve je to istina, neki od njih su čak rođeni na Kosovu, ali to ne treba potencirati. Na klupi Švajcarske sedi Vladimir Petković, koji dobro poznaje mentalitet igrača sa ovih prostora, tako da verujem da će i on uticati da se te stvari stave u drugi plan - kaže Drulović.

Ipak, kako ne pričati o velikom uspehu, kad se na papiru čini da je drugi krug na dohvat ruke. Imajući u vidu da nas na svetskim prvenstvima nije bilo osam godina, a da smo poslednji put grupnu fazu prošli još u Francuskoj 1998, ostvarivanje tog cilja bio bi veliki uspeh, čega je svestan i bivši selektor Ljubinko Drulović.

- Sve tri preostale reprezentacije su podjednakog kvaliteta i samo će nijanse odlučivati o tome ko će uz Brazilce ići dalje. Mislim da je konačno došlo vreme da prođemo grupnu fazu i to zaista priželjkujem. Treba samo da budemo smireni i koncentrisani, bez velikih najava, a kavlitet sigurno imamo - kaže Drulović.

Upravo na taj način, smireno i bez mnogo euforije, Drulović se kao selektor Srbije suprostavio Brazilu pre tri godine uoči početka Mondijala i ostavio sjajan utisak.

Dušan Tadić, Nejmar

Profimedia

Dušan Tadić i Nejmar, Foto: Profimedia

- Često se setim te utakmice. Zaista smo igrali dobro, na svakom delu terena parirali smo Brazilcima i nesrećno sno izgubili golom Freda. Moj tadašnji stručni štab i ja smo potpuno smo snimili igru rivala, zaustavili Nejmara i malo je nedostajalo da ostanemo neporaženi - priseća se Drulović i nastavlja:

- Izgled dve reprezentacije se za ove tri godine nije mnogo promenio i uveren sam da bi recept iz tog duela trebalo da bude i vodilja novom selektoru Srbije u Rusiji. Ko god to da bude, Mladen Krstajić ili neko drugi, uvek može da me pozove za neki savet ili sugestiju, jer znam da bih s tom ekipom, da sam dobio priliku da radim, uspeo da postignem veliki rezultat.

SPRINT najava

Alo.rs

SPRINT, Foto: Alo.rs