Tomislav Karadžić
A. Dimitrijević
Tomislav Karadžić

A. Dimitrijević

Tomislav Karadžić, Foto: A. Dimitrijević

Nova fudbalska vlada i njen predsednik biće izabrani u junu, kada će Karadžiću i zvanično isteći mandat. Međutim, aktuelni predsednik, koji je vremenom postao simbol neuništivosti, smatra da je došlo vreme da posle osam godina na čelu srpskog fudbala konačno pretrpi poraz. Pored situacije u FSS-u, Karadžić je govorio i o statusu Andrije Živkovića i zbog čega FSS nije reagovao u njegovom slučaju, kao i o predsedničkim izborima u FIFA.

- Da počnemo prvo od izbora u FSS-u. Hoćete li se kandidovati?
- Verovatno ću se kandidovati. Smatram da su neke stvari ostale nedovršene. Izbori za predsednika će biti u maju ili početkom juna.

- Očekujete li protivkandidate?
- Sigurno će biti nekih kandidata. Možda je došlo vreme da i ja izgubim jedne izbore pošto dobijam već 40 godina.

- Zašto se FSS nije oglasio u slučaju Andrije Živkovića?
- Zato što je to odnos igrač-klub. To su njihove interne stvari. Mi ne znamo kakav je to ugovor.

- Ali Živković je reprezentativac ove zemlje?
- Svi igrači imaju ugovor s klubovima i u obavezni su da poštuju klupske obaveze. To važi i za Andriju Živkovića. On mora da poštuje klupsku politiku. Što se nas tiče, nama su odnosi s klubovima veoma važni.

- Da li je istina da ste Ivanu Ćurkoviću sugerisali da taj slučaj mora da se reši?
- Tačno je. Rekao sam Ćurkoviću da taj problem šteti svima i da bi trebalo na njega da se stavi tačka. Iskreno se nadam da će Partizan i Živković naći zajednički jezik, ali bez tutora.

- Zbog čega se predsednik saveza mešao u Partizanovu klupsku politiku?
- Nisam se mešao, samo sam rekao da slučaj dugo traje. Mislim da na njega još nije stavljena tačka. Mislim da dve strane i dalje pregovaraju i traže rešenje, ali to nije u mojoj nadležnosti.

Đani Infantino

profimedia

Đani Infantino, Foto: profimedia

- Otkud to da FSS podržava Đanija Infantina za predsednika FIFA?
- Glasanje je 26. februara. Stavovi su jedno, a glasanje potpuno drugo. Iako je Infantinu data verbalna podrška, ne znači da će svi glasati za njega. Kod glasanja uvek ima dilema.

- Kako to da nije podržan princ Ali el Husein, koji je u neku ruku prijatelj kuće?
- Mi smo za princa Alija glasali prošli put jer je takav bio stav UEFA, međutim, sada stvari idu u suprotnim smerovima. Ovaj put će se bitka voditi između Salmana el Kalife i Đanija Infantina. UEFA traži podršku za Infantina. Videćemo šta će biti, ima vremena do 26. februara - zaključio je Tomislav Karadžić.

Iz Partizana prešao  u Benfiku: Ivan Šaponjić

Marko Metlaš

Iz Partizana prešao u Benfiku: Ivan Šaponjić, Foto: Marko Metlaš

 

Zvezda i Partizan zaradili milione zahvaljujući FSS

Najveći srpski klubovi Zvezda i Partizan zaradili su ozbiljan novac u poslednje vreme. Jeste li zadovoljni zbog toga? - Klubovi zarađuju desetine miliona evra zahvaljujući FSS-u. Prodati su oni igrači koji su osvojili titule u mlađim kategorijama. Živković, Grujić, Jovanović, Šaponjić, da ne nabrajam dalje. Gde su oni bili pre uspeha u reprezentativnim selekcijama? Ti momci su vratili dosta i učinili velike stvari za srpski fudbal. Navešću primer Luke Jovića. Da je bio na Novom Zelandu, verovatno bi bio prodat za pet do deset miliona evra, ali je ovako otišao za znatno manju sumu - ističe Tole.

Komentari (2)

Profesor

19.02.2016 09:51

FSS je preuzela organizovana kriminalna grupa, koja pljačka, i upropaštava fubal u SRBIJI. I blamira zemlju. Istražiti tu poveću organizovanu grupu kriminalaza. I uvesti vanredne mere u FSS i postaviti privremeno rukovodstvo sastavljenu od bivših sportisa i trenera. Pre nego što upropaste i najmladju generaciju reprezentativaca, svetske prvake. U sportskom smislu su potpuno neuspešni, od njih neuspešnije rukovodstvo se ne može izabrati.

Ćikula

19.02.2016 10:36

@Profesor - Nema veceg kriminalca od ovog' matorog prdonje, Karadzica.